Η δίωρη κράτηση του Ινδού ηθοποιού Shah Rukh Khan από τις Αρχές του αεροδρομίου Newark στη Νέα Υόρκη, προκάλεσε την επίσημη αντίδραση της ινδικής Πρεσβείας στις ΗΠΑ που έκανε επίσημη παρέμβαση, για να αφεθεί ελεύθερος.

Ο 44χρονος ηθοποιός, που είναι από τα μεγαλύτερα αστέρια της βιομηχανίας του κινηματογράφου στην Ινδία, γνωστής και ως Bollywood, δήλωσε εξαγριωμένος και προσβεβλημένος από την απόφαση των δυνάμεων ασφαλείας του αεροδρομίου, αφού ισχυρίστηκε ότι ο μόνος λόγος που κρατήθηκε προσωρινά ήταν επειδή είχε μουσουλμανικό όνομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε ο ίδιος ο ηθοποιός, οι Αρχές τον άφησαν ελεύθερο μόνο αφού κατάφερε να ενημερώσει σχετικά έναν πολιτικό στην Ινδία, ο οποίος με τη σειρά του επικοινώνησε με την Πρεσβεία της χώρας του στην Ουάσινγκτον.

Το απίστευτο είναι ότι ο Shah Rukh Khan βρέθηκε στις ΗΠΑ για να προωθήσει μια νέα ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί και έχει θέμα την κατηγοριοποίηση των ανθρώπων με βάση ρατσιστικά κριτήρια.

Από την πλευρά τους, οι Αρχές του αεροδρομίου του Newark αρνήθηκαν ότι ο Khan κρατήθηκε και είπαν ότι απλά τον ανέκριναν για 66 λεπτά, διαδικασία που, σύμφωνα με εκπρόσωπο της υπηρεσίας Τελωνείων και Συνοριακής Προστασίας, είναι υπόθεση ρουτίνας, στο πλαίσιο ελέγχου των ξένων ταξιδιωτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γεγονός, ωστόσο, ότι η νέα ταινία του Shah Rukh Khan περιστρέφεται γύρω από ρατσιστικά ζητήματα, εγείρει τις υποψίες ότι η «ταλαιπωρία» που υπέστη δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα διαφημιστικό κόλπο στα πρότυπα του μεγάλου «αδερφού» του Bollywood, του Hollywood.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης