Δείπνο στα λευκά: Άγνωστοι άνθρωποι δίνουν ραντεβού για να φάνε μαζί!

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014, 02:22
Δείπνο στα λευκά: Άγνωστοι άνθρωποι δίνουν ραντεβού για να φάνε μαζί!
Ξεκίνησε από το Παρίσι σαν μια ιδέα μιας παρέας φίλων πριν από 25 χρόνια και φαίνεται πως εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για το «δείπνο στα λευκά», όπου χιλιάδες άνθρωποι, ντυμένοι στα λευκά, άγνωστοι μεταξύ τους, έχουν τον ίδιο προορισμό. Κατευθύνονται στο κέντρο της πόλης τους, για να απολαύσουν ο ένας δίπλα στον άλλο ένα ρομαντικό δείπνο.

Συμβαίνει συνήθως στην αρχή του καλοκαιριού. Το ραντεβού δίνεται σε ένα όμορφο, δημόσιο μέρος στην καρδιά της πόλης. Οι προσκεκλημένοι στο δείπνο φέρνουν μαζί τους τραπέζια, καρέκλες, τραπεζομάντιλα, κηροπήγια, πιάτα και βέβαια φαγητό. Είναι το Le Diner en Blanc (δείπνο στα λευκά) με έναν απλό στόχο: να διασκεδάσουν μαζί άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι.

Αρχικά, το ραντεβού μαθευόταν στόμα με στόμα. Πλέον βέβαια τα social media κάνουν αυτή τη δουλειά, αν και το σημείο παραμένει κατά κάποιο τρόπο μυστικό, καθώς για να πάει κανείς στο δείπνο πρέπει να προσκληθεί από κάποιον που είχε παραβρεθεί την προηγούμενη χρονιά, ή να μπει σε λίστα αναμονής στην επίσημη ιστοσελίδα.

Οι κανονισμοί είναι απλοί και ισχύουν σε κάθε πόλη του κόσμου που γίνονται αυτά τα ιδιαίτερα δείπνα.

Ξεκινά στις 8 μ.μ. τοπική ώρα και τα μεσάνυχτα ακριβώς ο κόσμος τα μαζεύει και φεύγει, φροντίζοντας να μην αφήσει πίσω του κανένα ίχνος. Η εκδήλωση αφορά μόνο ζευγάρια, που πρέπει να είναι ντυμένα με στιλ και στο «καλάθι» τους να έχουν ποιοτικό γεύμα και πορσελάνινα πιάτα. Η σαμπάνια ή το κρασί επιτρέπονται, η μπίρα και τα «σκληρά» ποτά απαγορεύονται.

Ενα τέτοιο δείπνο έγινε την περασμένη Πέμπτη στο Λουξεμβούργο, στην Rue Philippe II, έναν από τους ιστορικότερους δρόμους της παλιάς πόλης.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014, 02:23