Δύσκολες μέρες περιμένουν τους χούλιγκανς στην Κροατία. Κι αυτό γιατί η κροατική κυβέρνηση υιοθέτησε τροποποιήσεις στο νόμο περί αποτροπής επεισοδίων σε αθλητικούς αγώνες, με τις οποίες εισάγονται αυστηρότερα τα μέτρα κατά των χούλιγκανς.

«Τα μέτρα λαμβάνονται για την προστασία των πραγματικών φιλάθλων και των πολιτών και για την καταπολέμηση των βιαιοτήτων και της βίαιης συμπεριφοράς», υπογράμμισε η πρωθυπουργός της Κροατίας, Γιάντρανκα Κόσορ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα νέα μέτρα υιοθετήθηκαν μετά τα πολλά επεισόδια σε αθλητικούς αγώνες, κυρίως σε ποδοσφαιρικά γήπεδα της χώρας. Τα σοβαρότερα επεισόδια σημειώθηκαν στον αγώνα Ντιναμό Ζάγκρμεμπ – Χάιντουκ, την 1η Μαϊου του 2010, όταν αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά και έχασε το μάτι του.

«Ο αστυνομικός είναι με μόνιμη αναπηρία, επειδή έκανε την δουλειά του, ήταν στο γήπεδο και προστάτευε οπαδούς», τόνισε η κ. Κόσορ κατά τη χθεσινή κυβερνητική σύσκεψη στο Ζάγκρεμπ.

Με τα νέα μέτρα απαγορεύεται η κάλυψη των προσώπων των οπαδών με κασκόλ, μαντίλια και σκούφους, καθώς και η κατανάλωση και η πώληση αλκοολούχων ποτών σε αθλητικές εγκαταστάσεις. Επίσης, θεσπίζονται τέσσερα νέα ποινικά αδικήματα, που αφορούν συμμετοχή σε συγκρούσεις ή επιθέσεις σε θεατές, οργανωμένη βία σε αθλητικούς αγώνες, καταστροφή περιουσιών και μη συμμόρφωση σε μέτρα και απαγορεύσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εκείνοι που πηγαίνουν στους αγώνες για να προκαλέσουν αναταραχές δεν αγαπούν κανέναν και τίποτα και η κυβέρνηση με τις τροποποιήσεις θέλει να κάνει τα πάντα για να σταματήσει τη βία και να ενδυναμώσει την ευθύνη των διοργανωτών αθλητικών αγώνων», τόνισε η πρωθυπουργός της Κροατίας.

Με τις αλλαγές καθίσταται επίσης δυνατή η επιβολή ποινών σε χούλιγκαν που προκαλούν επεισόδια στο εξωτερικό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης