Δύσκολη η μετάβαση στη «μετά Μπεν Άλι» εποχή

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 31 Μαΐου 2011, 01:50
Δύσκολη η μετάβαση στη «μετά Μπεν Άλι» εποχή
Το ισλαμιστικό κίνημα της Τυνησίας Ενάχντα αποχώρησε χθες από την Εθνική Επιτροπή για την πολιτική μεταρρύθμιση, που έχει επιφορτισθεί να συντάξει το σχέδιο του νέου Συντάγματος στην μετά «Μπεν Άλι εποχή», με την αιτιολογία του μη καθορισμού οριστικής ημερομηνίας για την τέλεση των γενικών εκλογών.

«Αποφασίσαμε να αναστείλουμε τη συμμετοχή μας στις εργασίες της επιτροπής, έως ότου επιλυθεί το ζήτημα με την ημερομηνία των εκλογών», τόνισε ο Σαμίρ Ντίλου, στέλεχος της Ενάχντα, η οποία σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις έχει τους περισσότερους υποστηρικτές στο εκλογικό σώμα της Τυνησίας.
Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής, στην οποία προεδρεύει ένας από τους σημαντικότερους δικαστές της χώρας, ο Γιάντχ Μπεν Ασούρ, μπήκε στα θέματα προς συζήτηση το ζήτημα του καθορισμού της τελικής ημερομηνίας τέλεσης των εκλογών.

Μία άλλη επιτροπή, που έχει επιφορτισθεί με την επίβλεψη των εκλογών, είχε ανακοινώσει την Πέμπτη την αναβολή για τις 16 Οκτωβρίου των πρώτων, μετά την αποχώρηση του Μπεν Άλι, εκλογών, επικαλούμενη την ανάγκη μεγαλύτερου χρονικού διαστήματος για τη σωστή οργάνωση της εκλογικής διαδικασίας.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 31 Μαΐου 2011, 01:50