ΔΝΤ: Στήριξη 105 εκατ. δολαρίων στην Τυνησία

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2014, 02:41
ΔΝΤ: Στήριξη 105 εκατ. δολαρίων στην Τυνησία
Το ΔΝΤ χορήγησε την Παρασκευή μια νέα δόση του δανείου, ύψους 105 εκατ. δολαρίων στην Τυνησία, ως μέρος του πακέτου βοήθειας για την πολιτική μετάβαση της χώρας.

Το κράτος της βόρειας Αφρικής που βρέθηκε στο επίκεντρο της Αραβικής Άνοιξης, θα λάβει 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε διάστημα δύο ετών.

«Η Τυνησία έχει κάνει μια επιτυχημένη πολιτική μετάβαση, ενώ διασχίζει ένα δύσκολο περιβάλλον τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό», ανέφερε διαχειριστής αμοιβαίων κεφαλαίων σε ανακοίνωσή του.

«Η οικονομία της Τυνησίας έχει ανακτήσει κάπως το χαμένο έδαφος, αν και οι δημοσιονομικές ανισορροπίες, η υψηλή ανεργία και η αυξανόμενη ευπάθεια του τραπεζικού συστήματος απαιτούν να προχωρήσει η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων», δήλωσε εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

Το Διεθνές Νομισματικό καλεί επίσης την Τυνησία να μειώσει τις επιδοτήσεις στον τομέα της ενέργειας και να ελέγξει το μισθολογικό κόστος στον δημόσιο τομέα. Μια αυστηρότερη νομισματική πολιτική θα πρέπει να συμβάλει στη συγκράτηση των πληθωριστικών πιέσεων, αναφέρει επίσης το ΔΝΤ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2014, 02:41