Αμερικανός που επαναπατρίστηκε από τη Γουχάν και είχε μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό πήρε… εξιτήριο από νοσοκομείο στο Σαν Ντιέγκο, αφού οι αρχικές εξετάσεις βγήκαν αρνητικές για τον ιό, όπως ανακοίνωσαν τοπικές υγειονομικές Αρχές.

Ο ασθενής έφθασε στο Σαν Ντιέγκο την περασμένη εβδομάδα από τη Γουχάν της Κίνας, το επίκεντρο δηλαδή της επιδημίας που έχει σκοτώσει περισσότερους από 1.000 ανθρώπους και έχει μολύνει τουλάχιστον 42.000 στην Κίνα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εν λόγω ασθενής και τρεις άλλοι εισήχθησαν σε νοσοκομείο στο Σαν Ντιέγκο αφού παρουσίασαν συμπτώματα παρόμοια με του κορωνοϊού, όμως οι πρώτες εξετάσεις βγήκαν αρνητικές και για τους τέσσερις ασθενείς, οπότε πήραν εξιτήριο και μεταφέρθηκαν σε εγκαταστάσεις καραντίνας την Κυριακή, όπου θα έμεναν για 14 ημέρες. 

Την Δευτέρα, όμως ο συγκεκριμένος άνθρωπος χρειάστηκε να επιστρέψει πάλι στο νοσοκομείο, καθώς τα αποτελέσματα άλλων εξετάσεων έδειξαν ότι είναι φορέας του ιού.

Η «γκάφα» των υγειονομικών αρχών που έδωσαν το εξιτήριο στον ασθενή άρχισε γρήγορα να κάνει τον γύρο των διεθνών ΜΜΕ και να εγείρει ερωτήματα, καθώς δεν είναι γνωστό το διάστημα για το οποίο ο ασθενής έμεινε εκτός νοσοκομείο, ή με πόσους ανθρώπους ήρθε σε επαφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης