Η θυγατρική εταιρεία της Aeroflot ονομάζεται Dobroliót. Με αυτήν εγκαινιάζεται νέα εποχή στις «low cost» εταιρείες στη Ρωσία, καθώς, τη στιγμή που οι περισσότερες ιδιωτικές αεροπορικές εταιρείες έχουν πτωχεύσει, η Dobroliot θα πετάει με ολοκαίνουργια αεροσκάφη.

Το όνομα του νέου αερομεταφορέα χαμηλού κόστους ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και είναι αυτό που είχε η ανώνυμη εταιρεία η οποία είχε ιδρυθεί το 1923 και αποτελούσε τον προκάτοχο της Aeroflot. Ο γενικός διευθυντής της Aeroflot Βιτάλι Σαβέλιεφ χαρακτήρισε την επιλογή της ονομασίας επιτυχημένη, καθώς «φέρνει το καλό» (Dobroliót σημαίνει «καλή πτήση» ή, επί το ελληνικότερον, «Καλοτάξιδη»).

Οι πτήσεις της Dobroliót θα ξεκινήσουν την άνοιξη ή το καλοκαίρι του 2014, από το αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας. Η Aeroflot θα επενδύσει για τη δημιουργία της εταιρείας 100 εκατ. δολάρια, τα οποία σκοπεύει να τα αποσβέσει σε δύο χρόνια. Τον πέμπτο χρόνο της λειτουργίας της, η Dobroliót υπολογίζεται πως θα μεταφέρει 10 εκατ. επιβάτες (ο αριθμός των επιβατών της Aeroflot το 2012 έφτασε τα 27,5 εκατ.). Περίπου 1,2 εκατ. επιβάτες η Dobroliót αναμένεται να πάρει από την Aeroflot. Η κεφαλαιοποίηση της Dobroliót εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 1,4 δισ. δολ. Συγκριτικά, η αξία της ίδιας της Aeroflot υπολογίζεται στα 1,9 δισ. δολ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αεροσκάφη «του κουτιού»

Σε αντίθεση με τις αεροπορικές εταιρίες που επιχείρησαν κατά το παρελθόν να λειτουργήσουν σε πρόγραμμα μεταφορών χαμηλού κόστους, και πολλές από αυτές χρεοκόπησαν, η «κόρη» της Aeroflot θα πετάξει με νέα αεροπλάνα.

Η Dobroliót θα χρησιμοποιεί τα νέα Boeing 737 Next Generation. Το ΔΣ της Aeroflot εξέτασε τις λεπτομέρειες απόκτησης των πρώτων οκτώ αεροπλάνων στις 16 Οκτωβρίου. Κάθε χρόνο ο στόλος της Dobroliót θα αυξάνεται «μόνο με νέα αεροσκάφη», και πέντε χρόνια αργότερα θα φτάσει τα 40.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τη δημιουργία αυτής της εταιρείας αλλάζουν άρδην τα δεδομένα στην αγορά των μεταφορών χαμηλού κόστους στη Ρωσία.

Πηγή: ITAR-TASS

Επιμέλεια: Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης