Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) δεν εξετάζει κανένα σχέδιο Β για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιεόνγκτσανγκ το 2018, παρά την κλιμάκωση της κρίσης με τη Βόρεια Κορέα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ.

Η προετοιμασία για τους πρώτους χειμερινούς αγώνες στην Ασία εκτός Ιαπωνίας έχει επισκιαστεί από τη διπλωματική κρίση. Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε ομόφωνα κυρώσεις τη Δευτέρα εναντίον της της Βόρειας Κορέας, μετά με την έκτη και ισχυρότερη πυρηνική δοκιμή που διεξήχθη στις 3 Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπαχ ξεκαθάρισε πάντως ότι κάθε σενάριο, εκτός από τη διεξαγωγή των Αγώνων Πιεόνγκτσανγκ τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους, υπονομεύει τις διπλωματικές προσπάθειες για μια ειρηνική λύση.
«Μιλώντας τώρα για διαφορετικά σενάρια για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες θα στέλναμε το λανθασμένο μήνυμα», είπε κατά την έναρξη της συνόδου της ΔΟΕ στην πρωτεύουσα του Περού.

«Θα ήταν ένα μήνυμα κατά της δικής μας πίστης στην ειρήνη και τη διπλωματία, θα υπονόμευε τις προσπάθειες εκείνων που εργάζονται για μια διπλωματική λύση, ώστε να επικρατήσει η ειρήνη στην κορεατική χερσόνησο. Γνωρίζουμε πόσο ευμετάβλητη είναι αυτή η κατάσταση και έτσι θα παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις στενά και θα συνεχίσουμε να προωθούμε τη θέση μας», δήλωσε ο Μπαχ.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Πιεόνγκτσανγκ, θα διαρκέσουν από τις 9 έως τις 25 Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης