Η Βόρεια Κορέα διεξήγαγε επιτυχώς δοκιμές νέου κινητήρα πυραύλων υψηλής απόδοσης στο επιστημονικό κέντρο Τονγκτσάνγκ-ρι και ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν υπογράμμισε, πως η εξέλιξη σηματοδοτεί την «αναγέννηση» της πυραυλικής βιομηχανίας της χώρας του. Την εν λόγω πληροφορία μετέδωσαν βορειοκορεάτικα κρατικά ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα, το πρακτορείο ειδήσεων KCNA σε δελτίο του σημείωσε, πως:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο κινητήρας ο οποίος χρησιμοποιήθηκε θα επιτρέψει στη χώρα να στέλνει δορυφόρους στο διάστημα με πυραύλους παγκόσμιας κλάσης».

Το Σάββατο οι ΗΠΑ και η Κίνα δεσμεύθηκαν πως θα προβούν σε συνεργασία με στόχο η Βόρεια Κορέα να ακολουθήσει «διαφορετική πορεία» και να εγκαταλείψει τα εξοπλιστικά της προγράμματα, μετά τη συνάντηση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον με τον Κινέζο ομόλογό του Ουάνγκ Γι.

Αναφερόμενος στη δοκιμή ο Κιμ Γιονγκ Ουν είπε, πως «η επιτυχής ολοκλήρωση της δοκιμής σηματοδοτεί ένα σπουδαίο γεγονός ιστορικής σημασίας, καθώς αναγγέλλει τη νέα γέννηση της πυραυλικής βιομηχανίας» και πρόσθεσε: «Ο κόσμος σύντομα θα συνειδητοποιήσει πόσο μεγάλη σημασία έχει η σπουδαία νίκη που πετύχαμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης