Μια δημοσιογράφος μαχαιρώθηκε στο βόρειο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε αξιωματούχος. «Η Παλουάσα Τόχι δέχθηκε επίθεση από άγνωστο άνδρα στο σπίτι της στη Μάζαρ-ε-Σαρίφ την Τρίτη», δήλωσε ο Μούνιρ Άχμαντ Φάρχαντ, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της βόρειας επαρχίας Μπαλχ. Πέθανε προτού φτάσει στο νοσοκομείο, πρόσθεσε ο ίδιος.

Η Τόχι, 27 ετών, εργαζόταν επί επτά χρόνια στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο του δημοσιογραφικού οργανισμού Μπάγιαν-ε-Σάμαλ, το οποίο δημιουργήθηκε το 2004 από τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις που συμμετείχαν στην αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νεαρή εγκατέλειψε την εργασία της πέρυσι για να συνεχίσει τις σπουδές της, δήλωσε ο Χάφιζ Μάζιντι διευθυντής του Μπάγιαν.

Ο κ. Μάζιντι πρόσθεσε ότι ο δράστης του φόνου προσποιήθηκε ότι ήθελε να παραδώσει στην Τόχι μια πρόσκληση για έναν γάμο και όταν αυτή άνοιξε την πόρτα του σπιτιού της την μαχαίρωσε στο κεφάλι και το στήθος. Την ώρα εκείνη βρισκόταν στο σπίτι και η μητέρα της δημοσιογράφου.Η αστυνομία αναζητεί τον δράστη του φόνου, επεσήμαναν αξιωματούχοι.

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης