Η Γαλλία δεν θα λάβει αποφάσεις για τις σχέσεις της με τη Σαουδική Αραβία μέχρι ότου είναι ξεκάθαρα τα στοιχεία γύρω από τον θάνατο του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, δήλωσε πηγή από το γραφείο του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

«Αν πρέπει να ληφθούν αποφάσεις στο μέλλον, θα ληφθούν, αλλά βασισμένες σε στοιχεία που έχουν ξεκαθαρίσει και σε ευθύνες που έχουν ξεκάθαρα αποδοθεί» τόνισε η πηγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν θα λάβουμε καμία βιαστική απόφαση για το μέλλον της στρατηγικής μας σχέσης» εξήγησε.

Ο θάνατος του Κασόγκι στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου έχει προκαλέσει διεθνείς αντιδράσεις. Σαουδάραβες αξιωματούχοι παραδέχθηκαν ότι πράκτορες της χώρας ευθύνονται για τον φόνο του, όμως δίνουν διάφορες εκδοχές για τις συνθήκες του θανάτου του.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχει χαρακτηρίσει τη δολοφονία «τερατούργημα» και έχει δεσμευθεί να σταματήσει τις εξαγωγές όπλων προς το Ριάντ μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση.
Όμως χθες ο Μακρόν αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τις γαλλικές εξαγωγές όπλων στη Σαουδική Αραβία. Από το 2008 ως το 2017 η Γαλλία ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη εξαγωγός χώρα στρατιωτικού εξοπλισμού προς τη Σαουδική Αραβία, με τις πωλήσεις να ξεπερνούν σε αξία τα 11 δισεκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης