Με βαρύτατες εκφράσεις μίλησε για τον Τζον Κέρι, ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Ελίας Χάουα. Ο Βενζουελάνος αποκάλεσε τον ομόλογό του των Ηνωμένων Πολιτειών, «δολοφόνο του λαού της Βενεζουέλας» και τον κατηγόρησε για την ενθάρρυνση των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που προκάλεσαν το θάνατο 28 ατόμων από τις αρχές Φεβρουαρίου.

«Κάθε φορά που απομονώνουμε τη βία, ο κ. Κέρι βγαίνει με μια δήλωση και αμέσως οι διαδηλώσεις στους δρόμους πυροδοτούνται. Κύριε Κέρι, σε καταγγέλλουμε σε όλο τον κόσμο, ότι ενθαρρύνεις τη βία στη Βενεζουέλα… Σε καταγγέλλουμε ως δολοφόνο του λαού της Βενεζουέλας» είπε ο Ελίας Χάουα στην κρατική τηλεόραση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απάντησαν μέσω αξιωματούχων αναφέροντας ότι η Βενεζουέλα ψάχνει για αποδιοπομπαίο τράγο, εφευρίσκοντας κατηγορίες για να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών από τα εσωτερικά οικονομικά και πολιτικά προβλήματα.

«Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας θα πρέπει να επικεντρώνεται στα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα της και όχι στις παράλογες καταγγελίες εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών», απάντησε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Την Πέμπτη στην πιο σκληρή δήλωσή του κατά τη διάρκεια της κρίσης στην Βενεζουέλα ο Τζον Κέρι δήλωσε ότι η κυβέρνηση της Βενεζουέλας κάνει μια «εκστρατεία τρόμου» για να καταστείλει τους ίδιους τους πολίτες της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσφατα, ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε ότι θα στείλει πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για να μεταφέρει «την αλήθεια για τη Βενεζουέλα» στους Αμερικανούς.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης