Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Le Parisien ο δολοφόνος των δύο διδύμων κοριτσιών που είχαν εξαφανιστεί από τις 31 Ιανουαρίου είναι ο ίδιος τους ο πατέρας.

Η εφημερίδα στηρίζεται σε στοιχεία που βρέθηκαν από την Ελβετική αστυνομία με βασικότερο όλων επιστολή -διαθήκη του ίδιου του Ματίας Σεπ. Μέσα σε αυτή δηλώνεται ξεκάθαρα ότι αυτός σκότωσε τα δύο άτυχα δίδυμα και ότι σχεδίαζε στη συνέχεια να αυτοκτονήσει, όπως και έκανε όταν στις 3 Φεβρουαρίου έπεσε στις γραμμές του τραίνου στην Ιταλία. «Παραδόξως», αναφέρει η εφημερίδα, «αυτό το έγγραφο ορίζει ως δικαιούχους τις κόρες του ή, απουσία τους, τη μητέρα τους, την αδελφή του ή τον αδελφό του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ματίας Σεπ, ελβετός μηχανικός 43 ετών, διαζευγμένος, απήγαγε τα δύο κορίτσια στις 30 Ιανουαρίου, από το σπίτι του στη Ν. Ιταλία, όπου τις φιλοξενούσε για το Σαββατοκύριακο. Από τότε ξεκίνησε μια περιπλάνηση, έχοντας πάντα μαζί του τις δύο του κόρες. Κατά τη διάρκεια της περιπλάνησής του, ο Ματίας Σεπ ταχυδρόμησε την 1η Φεβρουαρίου από τα προάστια της Τουλόν επιστολή προς τη σύζυγό του Ιρίνα όπου διαβεβαίωνε ότι «Αναπαύονται εν ειρήνη, δεν υπέφεραν». Η επιστολή δημοσιεύεται πλέον στην ηλεκτρονική έκδοση της Corriere della Sera ωστόσο εκπρόσωποι της εφημερίδας εξήγησαν ότι η πληροφορία αυτή δεν είχε δημοσιοποιηθεί μέχρι στιγμής «για να μην αποθαρρύνει πιθανούς μάρτυρες από το να συνδράμουν στην αναζήτηση των δύο παιδιών».

Η Ελβετική Αστυνομία μελετάει το περιεχόμενο της επιστολής – διαθήκης προκειμένου να εντοπίσει τα πιθανά σημεία ταφής των δύο άτυχων κοριτσιών με τα κυριότερα μέχρι στιγμής να τοποθετούνται κατά μήκος του οδικού άξονα ανάμεσα στο Σεν Σιλπίς και Γενεύης και στο χωριό Μορζ της Ελβετίας όπου σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien ο πατέρας πιθανότατα δολοφόνησε τις κόρες του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης