Ενώ οι φοιτητές του περίφημου Τεχνολογικού Ιδρύματος ΜΙΤ της Βοστώνης επιβαρύνονται με χιλιάδες δολάρια ετησίως για την παρακολούθηση μαθημάτων, το Ίδρυμα ανακοινώνει νέο πρόγραμμα που επιτρέπει σε οποιονδήποτε από κάθε σημείο του κόσμου να παρακολουθεί δωρεάν μαθήματα μέσω Διαδικτύου, καθώς και να εξασφαλίζει -για πρώτη φορά- επίσημη πιστοποίηση ή βεβαίωση παρακολούθησης για το συγκεκριμένο μάθημα.

Πριν από λίγες ημέρες, το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) ανακοίνωσε ότι διευρύνει το πρόγραμμα σπουδών που προσφέρει δωρεάν στο Διαδίκτυο, επιτρέποντας σε οποιονδήποτε ανά τον πλανήτη που διαθέτει πρόσβαση στον «Κυβερνοχώρο» να παρακολουθήσει μαθήματα στο πανεπιστήμιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα διαδραστική πλατφόρμα παρακολούθησης μαθημάτων θα παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα να παρακολουθούν διαδικτυακά εργαστήρια, να κάνουν αυτοαξιολογήσεις και να συζητούν με συμμαθητές τους.

Μάλιστα, για πρώτη φορά το πανεπιστήμιο θα δίνει στους αποφοίτους και ένα πιστοποιητικό που θα βεβαιώνει ότι παρακολούθησαν τα μαθήματα και πέρασαν τις εξετάσεις με επιτυχία. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι την πρωτοποριακή ιδέα του ΜΙΤ θα ακολουθήσουν σύντομα και άλλα ακαδημαϊκά ιδρύματα, ώστε με ασφάλεια μπορεί να πει κανείς ότι η δωρεάν ανώτατη εκπαίδευση στο Ίντερνετ είναι σίγουρα μια από τις τάσεις του μέλλοντος.

Το γεγονός ότι η πλατφόρμα MITx θα διατίθεται δωρεάν σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο κάνει το ΜΙΤ να εκτιμά ότι θα αποτελέσει πρότυπο προσφοράς διαδικτυακών μαθημάτων και από άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Κατερίνα Σεφερλή

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης