Μια δορυφορική φωτογραφία που καταγράφει την τροχιά της συντριβής του μοιραίου Μπόινγκ των Μαλαισιανών αερογραμμών δημοσίευσε τo CNN, λίγα λεπτά μετά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν το βράδυ της Τρίτης οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ για την υπόθεση.

Το σχεδιάγραμμα της τροχιάς του αεροσκάφους δημοσιεύτηκε από το λογαριασμό της ανταποκρίτριας του τηλεοπτικού δικτύου στο Πεντάγωνο, Μπάρμπαρα Σταρ.

Τα νέα στοιχεία για την κατάρριψη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντύπωση προκαλούν οι ανακοινώσεις που έκαναν οι αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, βάσει των οποίων οι αυτονιμιστές που ευθύνονται για την πυροδότηση του πυραύλου που κατέρριψε το μοιραίο αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών, στοιχίζοντας τη ζωή των 298 επιβατών του, πιθανότατα πάτησαν το κουμπί «κατά λάθος», μη γνωρίζοντας ότι είναι εμπορικό επιβατηγό αεροσκάφος.

Οι αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι δεν έχουν στοιχεία που να μαρτυρούν εμπλοκή της Ρωσίας στην κατάρριψη του, ωστόσο κατά τη συνέντευξη τύπου, παρουσιάστηκαν φωτογραφίες από την παρακολούθηση μιας στρατιωτικής βάσης των αποσχιστών στο Ροσόβ, από την οποία πιθανολογείται ότι εκτοξεύτηκε ο πύραυλος που έριξε το Boeing. Στη βάση αυτή, όπως κατήγγειλαν, υπάρχει βαρύς στρατιωτικός οπλισμός και σύμφωνα με πληροφορίες, μέρος αυτού φέρεται να προέρχεται από τη Ρωσία. Οι αμερικανοί διπλωμάτες τόνισαν ότι οι πληροφορίες που έχουν δείχνουν ότι η Ρωσσία φέρεται να σχετίζεται και να υποθάλπτει τους αυτονομιστές.

Παράλληλα, κατά τη συνέντευξη τύπου, παρουσιάστηκε ένα τρισδιάστατο διάγραμμα που απεικονίζει την εκτόξευση και την πορεία του πυραύλου και πως αυτός χτύπησε το αεροσκάφος. Το διάγραμμα σχεδιάστηκε βάσει των δεδομένων που κατέγραψαν από δορυφόρους και τα στοιχεία που συνέλεξαν από το σημείο της συντριβής οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ. Οι έρευνες αναμένεται να συνεχιστούν καθώς όπως ανέφεραν οι αξιωματούχοι, ανάμεσα στα συντρίμια του αεροσκάφους πιθανότατα υπάρχουν θραύσματα του πυραύλου που θα ρίξουν περαιτέρω φως στην υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Οι αποσχιστές κατέρριψαν «κατά λάθος» το Boeing
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2014, 00:53

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης