Δουβλίνο: Η «Συνέχεια του IRA» ανέλαβε την ευθύνη για δολοφονία στο ξενοδοχείο

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2016, 14:51
Δουβλίνο: Η «Συνέχεια του IRA» ανέλαβε την ευθύνη για δολοφονία στο ξενοδοχείο
Οργάνωση η οποία αποτελεί ενεργό παρακλάδι του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού (IRA), με τον τίτλο «Συνέχεια του IRA», ανέλαβε την ευθύνη για δολοφονία η οποία έγινε την Παρασκευή στο Regency Hotel της περιοχής Drumcondra στο Δουβλίνο.

Στην επίθεση με πυροβόλα όπλα, ένας άνδρας έχασε τη ζωή του και δύο τραυματίστηκαν, στην πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας.

Η «Συνέχεια του IRA» δήλωσε, μάλιστα, ότι θα πραγματοποιήσει νέες επιθέσεις «κατά εμπόρων ναρκωτικών και εγκληματιών».

Η ιρλανδική αστυνομία ανέφερε ότι στην επίθεση της Παρασκευής τρεις από τους ενόπλους φορούσαν αστυνομικές στολές των ειδικών δυνάμεων και έφεραν τυφέκια τύπου AK47.

Οι ιρλανδικές Αρχές θεωρούν ότι τουλάχιστον έξι άτομα εμπλέκονται στην επίθεση στο ξενοδοχείο Regency.

Ο άνδρας που έχασε τη ζωή του ονομαζόταν Ντέιβιντ Μπάιρν και ήταν 33 ετών.

Σε δήλωσή του στο βρετανικό BBC, άνδρας, ο οποίος τόνισε ότι μιλούσε εκ μέρους της «Συνέχειας του IRA», ανέλαβε την ευθύνη. Ισχυρίστηκε ότι ο Μπάιρν έγινε στόχος επειδή είχε εμπλακεί στη δολοφονία του Αλάν Ράιαν στο Δουβλίνο πριν από τέσσερα χρόνια.

Ο Ράιαν, 32 ετών, ήταν ηγετικό στέλεχος άλλης ενεργής φράξιας του πάλαι ποτέ IRA, του «Αληθινού IRA». Είχε δολοφονηθεί τον Σεπτέμβριο του 2012.

Η φράξια του Ράιαν είχε εμπλακεί σε διαμάχη με κύκλους του υποκόσμου.

«Μολονότι ο Ράιαν δεν ανήκε στην οργάνωσή μας, δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε εγκληματίες να στοχοποιούν δημοκράτες» ανέφερε ο εκπρόσωπος της «Συνέχειας του IRA».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2016, 15:39