Δρ. Φάουτσι: Μόνο ένα lockdown πολλών εβδομάδων μπορεί να αναχαιτίσει τη δυναμική της επιδημίας στην Ινδία

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 1 Μαΐου 2021, 19:02
Δρ. Φάουτσι: Μόνο ένα lockdown πολλών εβδομάδων μπορεί να αναχαιτίσει τη δυναμική της επιδημίας στην Ινδία

Η Ινδία πρέπει να επιβάλει lockdown πολλών εβδομάδων για να αναχαιτίσει την επιδημία της Covid-19, δήλωσε ο ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου ανοσιολόγος Άντονι Φάουτσι σε συνέντευξή του στον ινδικό Τύπο.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι δηλώνει απρόθυμη να επιβάλλει νέο lockdown έναν χρόνο μετά την πρώτη καραντίνα, η οποία έπληξε σοβαρά την οικονομία της Ινδίας.

«Πιστεύω ότι το σημαντικότερο τώρα αμέσως είναι να υπάρξει οξυγόνο, προμήθειες φάρμακα», δήλωσε ο Άντονι Φάουτσι στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Indian Express, επιμένοντας στην ανάγκη επιβολής lockdown άμεσα.

Το μέτρο αυτό δεν είναι απαραίτητο να διαρκέσει «έξι μήνες», μπορεί να είναι «προσωρινό για να σταματήσει ο κύκλος της μετάδοσης», τόνισε ο Αμερικανός ανοσιολόγος.

«Σε κανέναν δεν αρέσει να είναι κλεισμένος... αλλά αν το κάνετε σωστά για μερικές εβδομάδες, θα μπορούσατε να επηρεάσετε σημαντικά τη δυναμική της επιδημίας», είπε.

Σε εθνικό επίπεδο, η Ινδία κατέγραψε (επισήμως) περισσότερα από 400.000 νέα κρούσματα σήμερα και έγινε η πρώτη χώρα με τόσο υψηλό ημερήσιο απολογισμό. Τον Απρίλιο, η Ινδία είχε καταγράψει περισσότερα από 7 εκατομμύρια νέα κρούσματα του κορωνοϊού.

Οι Αρχές του Νέου Δελχί ανακοίνωσαν ότι οι κάτοικοι θα παραμείνουν σε lockdown για μία ακόμη εβδομάδα εξαιτίας της εκτόξευσης των κρουσμάτων.

Τα νοσοκομεία της ινδικής πρωτεύουσας είναι πλημμυρισμένα από ασθενείς, υπάρχει έλλειψη κλινών, φαρμάκων και οξυγόνου, με μοιραίες συνέπειες για μεγάλο αριθμό ανθρώπων που πεθαίνουν μπροστά στα νοσοκομεία αβοήθητοι.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 1 Μαΐου 2021, 19:02