Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη Ρώμη υπό τον φόβο «χτυπήματος»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015, 14:14
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη Ρώμη υπό τον φόβο «χτυπήματος»
Την αύξηση της φύλαξης των περισσότερων από 1.000 ευαίσθητων στόχων που βρίσκονται στη Ρώμη αποφάσισαν οι ιταλικές Αρχές, με τη δραστηριοποίηση επιπλέον 2.000 αστυνομικών.

Πέρα από τη φύλαξη μνημείων, πρεσβειών και θεσμικών κέντρων, το σχέδιο προβλέπει έντονη αστυνομική παρουσία σε μετρό και λεωφορεία, αλλά και σε περιοχές όπου συχνάζουν οι νέοι, ιδίως σε μουσικές συναυλίες.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για μια «γενική πρόβα» εν όψει της τελετής εγκαινίων του Αγίου Έτους των καθολικών, η οποία θα οργανωθεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, στις 8 Δεκεμβρίου.Ο διευθυντής αστυνομίας της ιταλικής πρωτεύουσας Νικολό Ντ΄Άντζελο μιλώντας σε Ιταλούς δημοσιογράφους δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν σωματικές έρευνες σε κεντρικές, πολυσύχναστες πλατείες, αν κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «La Repubblica», οι έλεγχοι και η αστυνομική παρουσία έχουν αυξηθεί εμφανώς στις περιοχές του Αγίου Πέτρου, του σταδίου «Ολίμπικο», στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο και σε όλα τα κύρια μνημεία της Ρώμης, αρχίζοντας από το Κολοσσαίο και το σιντριβάνι Φοντάνα Ντι Τρέβι.

Από τις 8 Δεκεμβρίου η ζώνη απαγόρευσης πτήσεως θα επεκταθεί σε όλο τον ουρανό της ιταλικής πρωτεύουσας, ενώ τελειοποιείται σύστημα το οποίο δεν θα επιτρέπει σε τυχόν drones να πετούν, χάρη σε ισχυρές παρεμβολές στην εκπομπή του σήματος που τα κατευθύνει εξ αποστάσεως.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015, 14:20