Δραματικές διασώσεις κατοίκων από σαρωτικές πλημμύρες στην Ιαπωνία

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015, 20:30
Δραματικές διασώσεις κατοίκων από σαρωτικές πλημμύρες στην Ιαπωνία
Οι ασυνήθιστα ισχυρές για την εποχή βροχοπτώσεις στην Ιαπωνία έχουν προκαλέσει εκτεταμένες πλημμύρες. Ο ποταμός Κινουγάουα υπερχείλισε απότομα και έπνιξε την κοινότητα Τζόσο βόρεια του Τόκιο, όπου κάτοικοι χρειάστηκε να απομακρυνθούν με στρατιωτικά ελικόπτερα από τις στέγες των σπιτιών τους.

Στις εικόνες που μετέδωσε το κρατικό δίκτυο NHK φάνηκε ξεκάθαρα η δυσκολία των επιχειρήσεων των σωστικών συνεργείων: Ένα από τα ελικόπτερα εμφανίζεται να κάνει τέσσερις φορές κάθοδο για να απεγκλωβίσει έναν έναν τους ενοίκους σπιτιού που βρίσκονταν στη στέγη.


Οι δρόμοι της κοινότητας έμοιαζαν με ορμητική θάλασσα από λάσπη που είχε αρχίσει να ξεπερνά τους πρώτους ορόφους των σπιτιών.

Η βροχόπτωση ήταν ισχυρή και στο Τόκιο, όμως τα μεγαλύτερα προβλήματα καταγράφηκαν στις βόρειες περιφέρειες, κυρίως στο Ιμπαράκι και το Τοτσίγκι. Ανεστάλη επίσης τμηματικά η σιδηροδρομική κίνηση των σιδηροδρόμων υψηλής ταχύτητας.

Η κακοκαιρία είναι οι «παρυφές» της τροπικής καταιγίδας Έταου και οι αρχές παραμένουν σε συναγερμό για ισχυρή βροχή μέχρι και την Παρασκευή.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015, 20:30