Η οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF) καταδίκασε σήμερα το θάνατο δύο δημοσιογράφων ελεύθερης απασχόλησης στη μεθόριο μεταξύ Συρίας και Τουρκίας στις 26 Μαρτίου από τα πυρά του συριακού στρατού.

«Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα καταδικάζουν το θάνατο δύο δημοσιογράφων ελεύθερης απασχόλησης, οι οποίοι σκοτώθηκαν σε επίθεση των συριακών δυνάμεων στις 26 Μαρτίου του 2012 στο Νταρκούς, στη μεθόριο Συρίας-Τουρκίας εναντίον περίπου 50 ανθρώπων που προσπαθούσαν να περάσουν στη Συρία», επισημαίνει η μη κυβερνητική οργάνωση σε ανακοίνωσή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με αυτήν, «ο ένας από τους δύο, ο Ουάλιντ Μπλίντι, είναι Βρετανός αλγερινής καταγωγής».Η εθνικότητα του συναδέλφου του που σκοτώθηκε, του Νάσιμ Τερέρι, δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, προσθέτει η οργάνωση, σημειώνοντας ότι «ένας τρίτος δημοσιογράφος φέρεται ότι τραυματίστηκε από την επίθεση».

Στο Λονδίνο το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι διερευνά την υπόθεση αυτή. «Γνωρίζουμε τις πληροφορίες αυτές και τις εξετάζουμε», δήλωσε εκπρόσωπός του.

Σύμφωνα με την RSF, οι δημοσιογράφοι σχεδίαζαν να γυρίσουν ένα ντοκιμαντέρ στην πόλη Ιντλίμπ, στη βόρεια Συρία, η οποία αποτελεί ένα από τα προπύργια της εξέγερσης κατά του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ ‘Ασαντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης