Ο πρόεδρος του Ιράν, Mahmoud Ahmadinejad, άσκησε έντονη κριτική στις Η.Π.Α., τις οποίες χαρακτήρισε ως «αλαζονική δύναμη», κατηγορώντας τις για ιμπεριαλιστική πολιτική. Στη διάρκεια της ομιλίας του ενώπιον των κρατών-μελών της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε. (εκπρόσωποι των οποίων αποχώρησαν από την αίθουσα μόλις ανέβηκε στο βήμα) σημείωσε ότι υπάρχουν αρκετά «σκοτεινά σημεία» στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

«Όποιος προσπαθεί να μάθει περισσότερα για τις επιθέσεις, βρίσκεται άμεσα αντιμέτωπος με κυρώσεις και στρατιωτική δράση», τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ποιά χώρα ήταν αυτή που προκάλεσε τον Α’ και Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, που χρησιμοποίησε την ατομική βόμβα εναντίον ανυπεράσπιστων ανθρώπων, που έπεισε τον πρόεδρο του Ιράκ να ξεκινήσει πόλεμο με το Ιράν και να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα, που ξεκίνησε τον πόλεμο στην Κορεατική, που επέβαλλε και υποστήριξε για χρόνια δικτατορικά καθεστώτα στην Ασία;», σημείωσε.

Στην ομιλία του δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην εκτέλεση του ηγέτη της Αλ Κάιντα, Osama bin Laden, τονίζοντας ότι οι Η.Π.Α. θα έπρεπε να τον οδηγήσουν σε δίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Ναι μεν… αλλά στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011, 00:50

Δείτε το video…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης