Δραματική είναι η κατάσταση σε μεγάλα τμήματα του Πεκίνου, το οποίο επλήγη από τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 60 ετών, μετέδωσε το Associated Press.

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας ανακοίνωσε, την Κυριακή, ότι οι ισχυρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών προκάλεσαν τον θάνατο δέκα ανθρώπων, δύο εκ των οποίων σκοτώθηκαν από ηλεκτροπληξία και ένας από κεραυνό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα δημιούργησαν σημαντικά προβλήματα σε αρκετές συνοικίες της κινεζικής πρωτεύουσας, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να δέχεται εκατοντάδες κλήσεις για πλημμυρισμένα υπόγεια και ισόγεια σπιτιών. Παράλληλα, σε αρκετές περιπτώσεις χρειάστηκε η συνδρομή των πυροσβεστών για τον απεγκλωβισμό οδηγών, οι οποίοι είχαν παγιδευτεί μέσα στα αυτοκίνητά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εικόνες από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία δείχνουν δρόμους να έχουν μετατραπεί σε «ποτάμια» και μέλη των σωστικών συνεργείων να προσπαθούν να απομακρύνουν τα νερά από πλημμυρισμένα ισόγεια και υπόγεια κατοικιών.

Την ίδια στιγμή, κεραυνοί προκάλεσαν φθορές σε στέγες σπιτιών καθώς και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, βυθίζοντας στο σκοτάδι μεγάλα τμήματα της πόλης.

Κι όλα αυτά ενώ οι προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας είναι δυσοίωνες, καθώς εκτιμά ότι από τα τέλη Ιουλίου ως τις αρχές Σεπτεμβρίου, το Πεκίνο θα πλήττεται από πλημμύρες.

Καθηλωμένα τα αεροπλάνα στο διεθνές αεροδρόμιο

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις και οι κεραυνοί οδήγησαν στη ματαίωση περισσότερων από 500 πτήσεων, αναγκάζοντας χιλιάδες ταξιδιώτες να περάσουν τη νύχτα στις αίθουσες αναμονής στο διεθνές αεροδρόμιο της κινεζικής πρωτεύουσας.

Η Κίνα δοκιμάζεται το τελευταίο χρονικό διάστημα από ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία έχουν προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων. Όπως έγινε γνωστό, τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, τις τελευταίες ημέρες, στη βόρεια επαρχία Σάνξι και έξι στη νοτιοδυτική Σιτσουάν από πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Διαβάστε επίσης:
Πάνω από 7 εκατ. οι πλημμυροπαθείς στην Κίνα, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012, 04:58

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης