Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στο βόρειο τμήμα του Πακιστάν καθώς οι κάτοικοι των περιοχών καλούν την κυβέρνηση να άρει τις δεσμεύσεις της απέναντι στις Η.Π.Α. για την εκ νέου χρήση των γραμμών ανεφοδιασμού ανά την πακιστανική επικράτεια, μέσω των οποίων μεταφέρονται προμήθειες στα στρατόπεδα του ΝΑΤΟ στο γειτονικό Αφγανιστάν.

Όπως μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, χιλιάδες πολίτες πραγματοποίησαν, την Τρίτη, πορεία διαμαρτυρίας από την πόλη Πεσαουάρ μέχρι τα σύνορα με το Αφγανιστάν, ζητώντας το άμεσο κλείσιμο του οδικού δικτύου για τα φορτηγά της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όχι στις προμήθειες του ΝΑΤΟ» και «Έξω η Αμερική» ήταν ορισμένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν στη διάρκεια της πορείας.

Ύστερα από έντονες διαβουλεύσεις και αντεγκλήσεις τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό της χώρας, το Πακιστάν συμφώνησε να επιτρέψει εκ νέου τη μεταφορά προμηθειών μέσω του εδάφους του. Σημείο-κλειδί στις διαπραγματεύσεις θεωρήθηκε η συγνώμη που ζήτησε η υπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α., Hillary Clinton, για τον θάνατο 24 Πακιστανών στρατιωτών, τον περασμένο Νοέμβριο, ύστερα από επιδρομή νατοϊκών ελικοπτέρων. Ωστόσο, οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι τα… δολάρια του «Θείου Σαμ» διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στο να πει το μεγάλο «ναι» το Πακιστάν (υποσχέσεις για οικονομική βοήθεια, συνολικού ύψους 1 δισ. δολαρίων).

Δείτε το video…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Πακιστάν: Η διέλευση των φορτηγών «άναψε» τα αίματα, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012, 02:42

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης