Στο στόχαστρο της κριτικής βρίσκεται η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για διασπάθιση δημοσίου χρήματος και νεποτισμό. Η απόφαση για εξεταστική επιτροπή της Βουλής θα ληφθεί τον Δεκέμβριο.

Περισσότερα από 200 εκατομμύρια ευρώ για τις υπηρεσίες εξωτερικών συμβούλων δαπάνησε το γερμανικό υπουργείο Άμυνας μέσα σε δύο μόλις χρόνια και μάλιστα παραβιάζοντας τους κανόνες ανάθεσης, διαπίστωσε το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Ελεγκτικό Συνέδριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και σαν να μην έφθαναν αυτά το Ελεγκτικό Συνέδριο προσάπτει στο υπουργείο Άμυνας ότι προχώρησε στην ενοικίαση πολυτελούς ακινήτου στο Βερολίνο για την υπηρεσία αντιμετώπισης κυβερνοεπιθέσεων με ενοίκιο 36.000 ευρώ το μήνα χωρίς να λάβει υπόψη φθηνότερες επιλογές.

Θα συσταθεί εξεταστική επιτροπή;

Την Πέμπτη η υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατέθετε πάνω από τέσσερις ώρες στην κοινοβουλευτική επιτροπή αμυντικών ζητημάτων χωρίς ωστόσο να καταφέρει να πείσει όσα μέλη προέρχονται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. H υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν συνεχίσει έτσι το υπουργείο δεν αποκλείεται να συσταθεί εξεταστική επιτροπή της Βουλής», δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ο αριστερός βουλευτής Tομπίας Πφλίγκερ κάνοντας μάλιστα λόγο για «κόπρο του Αυγεία».

Η σχετική απόφαση για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής αναμένεται να ληφθεί στην επόμενη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής στις 10 Δεκεμβρίου.

Πηγή: DW

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης