Ανταπόκριση από Στρασβούργο – Νίκος Ρούσσης

Στην αποκάλυψη ότι, μετά το νομοθετικό Ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, στις 26 Μαρτίου 2019, για την κατάργηση της εξαμηνιαίας αλλαγής ώρας, κανένα κράτος-μέλος της ΕΕ δεν έχει δηλώσει τις προτιμήσεις του, προβαίνει, με γραπτή της ερώτηση προς την Κομισιόν η Βελγίδα ευρωβουλευτής της Ομάδας Renew, Hilde Vautmans.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οπως αναφέρει, στις 26 Μαρτίου 2019, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε νομοθετικό ψήφισμα για την κατάργηση της εξαμηνιαίας αλλαγής ώρας, εκφράζοντας την προτίμηση του στην θερινή ώρα ως τυπικής ώρας για όλη την ΕΕ.

Προσθέτει δε ότι, τα κράτη μέλη της ΕΕ είχαν την ελευθερία να επιλέξουν τη θερινή ή τη χειμερινή ώρα και έπρεπε να υποβάλουν την προτιμώμενη τυπική ώρα τους το αργότερο την 1η Απριλίου 2020. Η Ένωσή μας πράγματι επωφελείται από μια ενιαία ζώνη ώρας, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική για την εσωτερική αγορά.

Ωστόσο, σε απάντηση γραπτής ερώτησης που υποβλήθηκε το 2021, προέκυψε ότι κανένα κράτος μέλος δεν είχε ακόμη δηλώσει τις προτιμήσεις του. Έτσι, προς το παρόν, θα συνεχίσουμε να εναλλάσσουμε μεταξύ θερινής και χειμερινής ώρας, καταλήγει η ευρωβουλευτής και ρωτάει την Κομισιόν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν έχει λάβει, στην παρούσα συγκυρία, τυχόν παρατηρήσεις από τα κράτη μέλη σχετικά με την προτιμώμενη τυπική ώρα τους, εάν ναι, από ποια κράτη μέλη και ποια είναι η προτιμώμενη τυπική ώρα και αν εχει χάρτη πορείας σχετικά με αυτόν τον φάκελο.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης