ΕΕ: Έκκληση για την αποστολή περισσότερων γιατρών στη Δυτική Αφρική

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014, 20:24
ΕΕ: Έκκληση για την αποστολή περισσότερων γιατρών στη Δυτική Αφρική
Ο συντονιστής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση του Έμπολα, ο οποίος θα μεταβεί σύντομα στις χώρες που πλήττονται από την επιδημία ώστε να εκτιμήσει καλύτερα τις ανάγκες τους, υποστήριξε τη Δευτέρα ότι «χρειάζονται περισσότεροι γιατροί» για να καταπολεμήσουν την ασθένεια.

«Οι επιπτώσεις της επιδημίας του Έμπολα είναι, ειλικρινά, τρομακτικές», είπε ο νέος Επίτροπος Ανθρωπιστικών Υποθέσεων Χρήστος Στυλιανίδης, υπενθυμίζοντας ότι έχουν ήδη καταγραφεί περισσότερα από 10.000 κρούσματα και σχεδόν 5.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει στη Δυτική Αφρική.

«Όμως ο φόβος και η απομόνωση δεν αποτελούν επιλογή», τόνισε ο Επίτροπος, ο οποίος θα μεταβεί στην περιοχή τη δεύτερη εβδομάδα του Νοεμβρίου χωρίς να διευκρινίζει ποιες χώρες θα επισκεφθεί. «Θέλω να επαναλάβω την υπόσχεσή μου ότι θα πάω στις πληγείσες χώρες για να εκφράσω αυτοπροσώπως την αλληλεγγύη μας. Αυτό θα μου επιτρέψει να εκτιμήσω καλύτερα τις ανάγκες. Αυτό που μας λείπει περισσότερο είναι η εμπειρία, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας» είπε, τονίζοντας ότι η Ευρώπη έχει έμπειρους γιατρούς και νοσηλευτές, «έτοιμους να κινητοποιηθούν».

Οι Βρυξέλλες υποσχέθηκαν την Πέμπτη να αυξήσουν στο 1 δις ευρώ τη βοήθειά τους προς τις πληγείσες χώρες, τη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε. Μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί περισσότερα από 800 εκατ. ευρώ, διευκρίνισε ο κ. Στυλιανίδης.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014, 20:27