Τα μέτρα λιτότητας που έχουν υιοθετηθεί στην Ευρώπη για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης ενδέχεται να προκαλέσουν αύξηση των μολύνσεων από τον ιό HIV σε άτομα που κάνουν χρήση ναρκωτικών, καθώς οι υπηρεσίες υγείας των κρατών δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Ευρωπαϊκό Κέντρο Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας (ΕΚΠΝΤ).

Η Ελλάδα ανέφερε μία μεγάλη αύξηση των μολύνσεων από το ιό HIV μεταξύ των χρηστών ναρκωτικών τον Ιούλιο, όπως επισημαίνει το ΕΚΠΝΤ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σε όλη την Ευρώπη οι υπηρεσίες αρωγής των χρηστών δέχονται πιέσεις και η πρόληψη της μετάδοσης του HIV δεν έχει πλέον την προτεραιότητα που είχε», δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Γκοτς, διευθυντής της υπηρεσίας. «Σε κάποιες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρατηρούμε ένα εξαιρετικό σύνολο καταστάσεων που δημιουργούν μία τέλεια καταιγίδα για την ραγδαία αύξηση των μολύνσεων με τον ιό HIV σε ευαίσθητες ομάδες», πρόσθεσε ο Γκοτς.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του ΕΚΠΝΤ, η Ευρώπη είχε κάνει τα τελευταία χρόνια μεγάλες προόδους στο θέμα της πρόληψης της μετάδοσης του HIV στους χρήστες ναρκωτικών, όμως υπάρχει κίνδυνος αυτή η πορεία να αντιστραφεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης