Την αντίδραση της Ε.Ε. προκάλεσε η απεργία πείνας που ξεκίνησε μέσα στο κελί της η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Γιούλια Τιμοσένκο, η οποία εκτίει ποινή επταετούς κάθειρξης για κατάχρηση εξουσίας.

Ο αρμόδιος για τη Διεύρυνση επίτροπος, Στέφαν Φίλε, χαρακτήρισε κηλίδα στη ιστορία της Ουκρανίας τις συνθήκες κράτησης της Τιμοσένκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η μεταχείριση της Τιμοσένκο και άλλων δεν ακολουθεί τις αρχές και τις αξίες που διέπουν τις σχέσεις Ε.Ε. – Ουκρανίας» τονίζει ο Φίλε στον λογαριασμό του στο Twitter.«Αποτελεί μια ορατή και οδυνηρή κηλίδα» προσθέτει.

Ο Φίλε είναι ένας από τους ανώτατους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα συναντήσει σήμερα στις Βρυξέλλες ο Ουκρανός πρωθυπουργός, Βαλέρι Χοροσκόφσκι.

Η φυλάκιση της Τιμοσένκο, η οποία σύμφωνα με την Ε.Ε. έχει πολιτικά κίνητρα, έχει πλήξει τις σχέσεις των δύο πλευρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ορισμένοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει ότι κινδυνεύει ακόμα και η επικύρωση της συμφωνίας σύνδεσης, αλλά και της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου.

Χθες, Τρίτη, ο συνήγορος της πρώην πρωθυπουργού κατηγόρησε αξιωματούχους της φυλακής στην οποία κρατείται η Τιμοσένκο ότι ευθύνονται για την επιδείνωση της υγείας της, αφού δεν της επιτρέπουν να έχει την κατάλληλη ιατρική θεραπεία στο εξωτερικό.

Την περασμένη Πέμπτη άρχισε νέα δίκη της ηγέτιδος της ουκρανικής αντιπολίτευσης για φορολογικές απάτες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης