Μπορεί να διαψεύδονται από αξιωματούχους τα σενάρια για σχέδια διεξαγωγής μια έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ τον Ιούλιο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου, ωστόσο, σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο, ορισμένοι ηγέτες εξετάζουν το ενδεχόμενο πολύ σοβαρά ώστε να συζητηθούν «ευρύτερα οικονομικά θέματα».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι πρότεινε την Πέμπτη σε εσωτερικές συζητήσεις την διεξαγωγή έκτακτης ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής τον Ιούλιο για να συζητηθεί πρόταση για την επιβολή πλαφόν στις τιμές του ρωσικού φυσικού αερίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός του Βελγίου , Αλεξάντερ Ντε Κρο, προειδοποίησε σήμερα Παρασκευή ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης χρειάζεται να αρχίσουν να αγοράζουν από κοινού ενέργεια και να επιβάλουν πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου για να αποτρέψουν σημαντική κρίση τον ερχόμενο χειμώνα. «Πρέπει να σχηματίσουμε ένα ενεργειακό μπλοκ. Αν όλοι λειτουργούμε ο καθένας για λογαριασμό του, θα βουλιάξουμε ο καθένας για λογαριασμό του», δήλωσε.

«Πρέπει να αρχίσουμε να αγοράζουμε από κοινού ενέργεια, χρειάζεται να επιβάλουμε πλαφόν στις τιμές και χρειάζεται να κάνουμε από κοινού σχέδια για να περάσουμε τον χειμώνα», ανέφερε ο Βέλγος πρωθυπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης