Ο στρατός της Αιθιοπίας κατηγόρησε σήμερα τον γενικό διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) ότι στηρίζει διπλωματικά και προσπαθεί να προμηθεύσει με όπλα το κυβερνών κόμμα της επαρχίας Τιγκρέ, ο στρατός της οποίας μάχεται εναντίον των ομοσπονδιακών δυνάμεων.

«Ο άνδρας αυτός είναι μέλος αυτής της φυλής» κατήγγειλε ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Αιθιοπίας στρατηγός Μπιρχάνου Τζούλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, ένας Αιθίοπας που ανήκει στη φυλή Τιγκρέ, έχει διατελέσει υπουργός Υγείας και Εξωτερικών από το 2005 ως το 2016 στον κυβερνητικό συνασπισμό υπό το Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο του Τιγκρέ (TPLF). Το TPLF ουσιαστικά κυβερνούσε την Αιθιοπία επί δεκαετίες ως το ισχυρότερο κόμμα στον κυβερνητικό συνασπισμό, μέχρι την εκλογή στην πρωθυπουργία το 2018 του Άμπιι Άχμεντ.

«Αυτός ο τύπος είναι και ο ίδιος μέλος αυτής της ομάδας» τόνισε ο Μπιρχάνου αναφερόμενος στο TPLF.

«Δεν περιμέναμε από εκείνον να σταθεί στο πλευρό των Αιθιόπων και να καταδικάσει αυτούς τους ανθρώπους. Κάνει τα πάντα για να τους στηρίξει, έχει πραγματοποιήσει εκστρατεία στις γειτονικές χώρες για να καταδικάσει τον πόλεμο» πρόσθεσε ο στρατηγός Μπιρχάνου, χωρίς να προσφέρει συγκεκριμένα στοιχεία για τις κατηγορίες εναντίον του Γκεμπρεγέσους. «Προσπαθεί να τους βρει όπλα» επισήμανε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 55χρονος Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους εξελέγη τον Μάιο του 2017 ο πρώτος Αφρικανός γενικός διευθυντής του ΠΟΥ και έχει βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης