Ένας έφηβος Λιβανέζος υπέκυψε στα τραύματά του σήμερα, την επομένη της επίθεσης στη Βηρυτό που στοίχισε τη ζωή σ’ ένα πολιτικό αντίπαλο της Δαμασκού, με αποτέλεσμα ο απολογισμός της επίθεσης αυτής να αυξηθεί… στους επτά νεκρούς, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ANI.

Σύμφωνα με το ANI, “ο αριθμός των θυμάτων της επίθεσης αυξήθηκε σε επτά μετά το θάνατο του νεαρού Μοχάμαντ αλ-Σάαρ σήμερα το πρωί, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του στο Αμερικανικό Νοσοκομείο της Βηρυτού”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 16χρονος αλ-Σάαρ είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς έφερε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και είχε πέσει σε κώμα, σύμφωνα με πολλά λιβανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Μοχάμαντ αλ-Σάταχ, στενός σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Σαάντ Χαρίρι και αντίπαλος του συριακού καθεστώτος και της συμμάχου του τελευταίου, της Χεζμπολάχ, σκοτώθηκε στην επίθεση αυτή που πραγματοποιήθηκε με παγιδευμένο αυτοκίνητο. Ο φόνος αυτός σηματοδοτεί μια νέα κλιμάκωση στη χώρα αυτή, η οποία είναι διαιρεμένη ανάμεσα σε υποστηρικτές και αντιπάλους του καθεστώτος της Δαμασκού.

Ο εχθρικός έναντι της Δαμασκού λιβανέζικος συνασπισμός, οκτώ μέλη του οποίου είχαν ήδη δολοφονηθεί από το 2005 ως το 2012, κατηγόρησε το συριακό καθεστώς και τη Χεζμπολάχ ότι βρίσκονται πίσω απ’ αυτό το νέο φόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κηδεία του Σάταχ πρόκειται να γίνει αύριο, Κυριακή, στο τέμενος Μοχάμαντ αλ-Αμίν, στο κέντρο της Βηρυτού. Θα ενταφιαστεί στο μαυσωλείο του Ραφίκ Χαρίρι, του πρώην πρωθυπουργού του οποίου η δολοφονία, το 2005, είχε βυθίσει το Λίβανο στην αναταραχή. Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Νατζίμπ Μικάτι κήρυξε την Κυριακή ημέρα εθνικού πένθους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης