Η Ευρώπη παρέλαβε και χορήγησε σχεδόν 17 εκατ. δόσεις εμβολίων κατά του COVID-19 την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τακτική έκθεση που έδειξε ότι συνολικά 116 εκατ. δόσεις έχουν δοθεί, ενώ η εκστρατεία ανοσοποίησης στην περιοχή ανεβάζει ταχύτητα.

Συνολικά 134 εκατ. δόσεις έχουν αποσταλεί σε χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ), που αντιστοιχούν σε 35,9 δόσεις ανά 100 κατοίκους, όπως ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα στοιχεία περιλαμβάνονται στην εβδομαδιαία έκθεση του ECDC, που δημοσιεύτηκε σήμερα και που καλύπτει την εβδομάδα που τελείωσε την περασμένη Κυριακή.

Ο διαδικτυακός πίνακας Vaccine Tracker που επικαιροποιείται πιο συχνά έδειξε σήμερα ότι 135 εκατ. δόσεις συνολικά έχουν αποσταλεί στην ΕΕ και τον ΕΟΧ, εκ των οποίων έχουν χορηγηθεί 117 εκατ.

Κατά μέσο όρο, το 23,3% των ενηλίκων στην ΕΕ και τον ΕΟΧ είχαν λάβει μια πρώτη δόση έως την περασμένη Κυριακή, ενώ το 8,4% έχει εμβολιαστεί πλήρως, το οποίο τυπικά σημαίνει ότι έχουν λάβει και τη δεύτερη δόση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντίθετα, το 62% των Ισραηλινών έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά του COVID-19, το 49% στη Βρετανία και το 40% στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον ιστότοπο Our World In Data.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης