Μνημόνιο Κατανόησης σχετικά με την κάλυψη των ευρωεκλογών του Μαΐου 2019 από τους περιφερειακούς δημόσιους τηλεοπτικούς σταθμούς υπέγραψαν χθες ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι και ο πρόεδρος της CIRCOM Regional, Γίρι Κατάγια-Ράχκο.

Με την υπογραφή αυτής της συμφωνίας, το Ευρωκοινοβούλιο υπογραμμίζει τη σημαντική συμβολή των περιφερειακών δημόσιων ΜΜΕ στην πορεία προς τις ευρωεκλογές για την ενημέρωση και τη διαμόρφωση άποψης των πολιτών, τη σύνδεση των ευρωπαϊκών αποφάσεων με αυτό που έχει σημασία για τους ανθρώπους σε τοπικό επίπεδο. «Χαίρομαι που η CIRCOM εξέφρασε το ενδιαφέρον της για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την εκστρατεία για τις ευρωπαϊκές εκλογές. Η ισχυρή προβολή από τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης θα είναι καθοριστική για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με το πόσο σημαντική είναι η ψήφος τους για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής δημοκρατίας και είναι επίσης σημαντική για την καταπολέμηση των πλαστών ειδήσεων» δήλωσε ο κ. Ταγιάνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συμφωνία προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη συνεργασία μεταξύ των τηλεοπτικών σταθμών σε όλη την Ευρώπη ώστε τα πολιτικά debates να προβληθούν σε όλα τα κράτη μέλη.

Το CIRCOM Regional είναι μια επαγγελματική ένωση 250 περιφερειακών δημόσιων τηλεοπτικών σταθμών από 32 χώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης