Ε.Ε.: Στο 1 δισ. ευρώ η βοήθεια για την καταπολέμηση του Έμπολα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014, 13:21
Ε.Ε.: Στο 1 δισ. ευρώ η βοήθεια για την καταπολέμηση του Έμπολα
Η Ευρωπαϊκή Ένωση «θα αυξήσει την οικονομική βοήθεια (που θα προσφέρει) για την καταπολέμηση του Έμπολα σε ένα δισεκατομμύριο ευρώ», όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή, δεύτερη ημέρα της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι.

Από τη μεριά του, το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ (WFP) προειδοποίησε σήμερα ότι η επιδημία του Έμπολα κινδυνεύει να προκαλέσει επισιτιστική κρίση στις χώρες της Δυτικής Αφρικής την ώρα που δύο νέα κρούσματα στο Μάλι και στη Νέα Υόρκη αυξάνουν την ανησυχία ότι η νόσος ενδεχομένως να εξαπλωθεί περαιτέρω σε παγκόσμιο επίπεδο.

Την Πέμπτη, οι Αρχές στο Μάλι επιβεβαίωσαν το πρώτο κρούσμα, ένα κοριτσάκι δύο ετών, το οποίο εξετάστηκε και βγήκε θετικό στον ιό κατά την άφιξή του στη χώρα από τη γειτονική Γουινέα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής ότι το Μάλι έχει θέσει υπό παρακολούθηση 43 ανθρώπους που έχουν έρθει σε επαφή με το κορίτσι, περιλαμβανομένων 10 εργαζομένων σε υπηρεσίες υγείας.

Επιπλέον ο ΠΟΥ στέλνει ομάδα εμπειρογνωμόνων στο Μάλι για να ενισχύσουν το επίπεδο ετοιμότητας ύστερα από το πρώτο κρούσμα του ιού.

Μετά τον εντοπισμό του, το Μάλι έγινε η έκτη χώρα της Δυτικής Αφρικής όπου εμφανίζεται ο θανατηφόρος ιός, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 4.900 ανθρώπους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Χ.Λ.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014, 13:27