Ε.Ε.:Ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013, 21:40
Ε.Ε.:Ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία
Η Ε.Ε. πρόκειται να αποδεσμεύσει επιπλέον 400 εκατ. ευρώ ως βοήθεια προς τη Συρία και τις γειτονικές της χώρες, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, χαρακτηρίζοντας τη Συρία «ένα στίγμα για την παγκόσμια συνείδηση».

Ο κ. Μπαρόζο δήλωσε πως η Ε.Ε. αποτελεί ήδη τον μεγαλύτερο δωρητή ανθρωπιστικής βοήθειας για να αντιμετωπιστεί η κρίση, χορηγώντας πάνω από 840 εκατ. ευρώ προκειμένου να ανακουφισθεί αυτή που αποκάλεσε «την πιο δραματική ανθρωπιστική κατάσταση κατά την τελευταία δεκαετία».

«Εντούτοις η επιδείνωση της κατάστασης απαιτεί έκτακτα μέτρα. Ιδού γιατί θα εκταμιεύσουμε ένα συνολικό πακέτο ανθρωπιστικής και μη ανθρωπιστικής βοήθειας, αποδεσμεύοντας 400 εκατ. ευρώ για τη Συρία και τις γειτονικές της χώρες, ιδιαίτερα τον Λίβανο και τη Συρία», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Χρειαζόμαστε μία απρόσκοπτη και άνευ προϋποθέσεων ανθρωπιστική πρόσβαση και χρειαζόμαστε μία μεταβατική και πολύπλευρη κυβέρνηση. Η κατάσταση στη Συρία είναι ένα στίγμα στην παγκόσμια συνείδηση. Όλοι έχουμε καθήκον να δράσουμε», επεσήμανε ο Μπαρόζο.

Εκπρόσωπος της Επιτροπής δήλωσε πως η μη ανθρωπιστική βοήθεια σημαίνει δημοσιονομική στήριξη σε κράτη γειτονικά της Συρίας, που είναι αντιμέτωπα με την ανθρώπινη πλημμύρα των τουλάχιστον 1,5 εκατ. προσφύγων.
Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου
Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013, 21:42