Τουλάχιστον 300 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 1 εκατ. άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στο βόρειο τμήμα της Νιγηρίας από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν λόγω των καταρρακτωδών βροχών τους τελευταίους μήνες.

Η δυσαρέσκεια μεγάλου μέρους της κοινής γνώμης για τον πρόεδρο της χώρας, Goodluck Jonathan, είναι μεγάλη, επιρρίπτοντας του ευθύνες για τα αργά αντανακλαστικά του κρατικού μηχανισμού. Οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν την υπερχείλιση δύο ποταμών, με αποτέλεσμα χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών να καλυφθούν από νερό και δρόμους πόλεων και χωριών να μετατραπούν σε «ποτάμια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, αρκετοί πολίτες θεωρούν ότι το εύρος της καταστροφής θα ήταν μικρότερο, αν οι Αρχές ήταν περισσότερο έτοιμες να ανταποκριθούν σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης καθώς υπήρχαν προειδοποιήσεις για ακραία καιρικά φαινόμενα. Χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν μακριά από τα καταφύγια, ενώ έντονα προβλήματα παρουσιάζονται στην τροφοδοσία περιοχών που επλήγησαν από τις πλημμύρες, την ίδια στιγμή που τα έργα αποκατάστασης των ζημιών κινούνται με ρυθμούς… χελώνας.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Πάνω από 10.000 άστεγοι στη Νιγηρία λόγω πλημμυρών, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012, 23:39

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης