«Εύθραυστη» αλλά σταθερή χαρακτήρισε την υγεία του προέδρου της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, ο υπουργός Επιστημών και γαμπρός του, Χόρχε Αρεάσα, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter από την Αβάνα.

Ο Τσάβες, ο οποίος πάσχει από καρκίνο, υποβλήθηκε σε τέταρτη χειρουργική επέμβαση στην Κούβα. Ο αδελφός του προέδρου, Αντάν Τσάβες, κυβερνήτης του κρατιδίου Μπαρίνας, έφτασε επίσης στην πρωτεύουσα της Κούβας, σύμφωνα με τον Αρεάσα. Ο αντιπρόεδρος Νίκολας Μαντούρο, τον οποίο ο Τσάβες έχει ορίσει διάδοχό του, επίσης βρίσκεται στην Αβάνα με τον πρόεδρο, σύμφωνα με τον ίδιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τσάβες μπήκε για τέταρτη φορά στο χειρουργείο στις 11 Δεκεμβρίου. Ο πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, ο οποίος πρόσφατα επισκέφθηκε τον Τσάβες, περιέγραψε την κατάστασή του ως «πολύ ανησυχητική». Ο γιατρός Χοσέ Ραφαέλ Μαρκίνα από την Βενεζουέλα, ο οποίος είπε ότι έχει συνομιλήσει με αξιόπιστες πηγές, υποστήριξε ότι υπάρχουν 90% πιθανότητες ο Τσάβες να μη ζει μέχρι την προγραμματισμένη ορκωμοσία του για την επόμενη θητεία του στις 10 Ιανουαρίου.

Ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, Τράπεζα της Δημοκρατικής Ενότητας (MUD), κατηγορεί τις Αρχές ότι παρέχει «ανεπαρκείς» πληροφορίες σχετικά με την υγεία του Τσάβες, καθώς η μυστικοπάθεια της κυβέρνησης καλλιεργεί την αβεβαιότητα και τη διασπορά φημών, όπως δήλωσε ο επικεφαλής γραμματέας της MUD, Ραμόν Γκιγέρμο Αβελέδο.

Στο μεταξύ, στην Ουάσινγκτον, η εκπρόσωπος του State Department, Βικτόρια Νούλαντ, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ αναμένουν η Βενεζουέλα να προχωρήσει στη διενέργεια «δημοκρατικών, ελεύθερων, δίκαιων και με διαφάνεια» εκλογών, σε περίπτωση που ο Τσάβες δεν μπορέσει να αναλάβει την εξουσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης