Ο ιδρυτής του ιστότοπου WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, κατέθεσε σήμερα έφεση κατά της απόφασης για την έκδοσή του στη Σουηδία, στο πλαίσιο των κατηγοριών που αντιμετωπίζει σχετικά με την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της βρετανικής Δικαιοσύνης.

Οι συνήγοροι του Αυστραλού κατέθεσαν επισήμως την έφεση, όπως διευκρίνισε εκπρόσωπος του δικαστηρίου του Λονδίνου στο οποίο κατατέθηκε η προσφυγή, όμως η ημερομηνία που θα εκδικαστεί δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι δικαστήριο του Λονδίνου είχε αποδεχθεί στις 24 Φεβρουαρίου το αίτημα έκδοσης που είχε υποβάλει εις βάρος του Ασάνζ η Σουηδία, όπου δύο γυναίκες τον έχουν κατηγορήσει για σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμό. Ο ιδρυτής του WikiLeaks έχει αρνηθεί τις κατηγορίες αυτές.

Σημειώνεται, επίσης, ότι ο Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος είχε παραδοθεί στις 7 Δεκεμβρίου στη Βρετανική Αστυνομία, απελευθερώθηκε με εγγύηση 9 ημέρες αργότερα. Έκτοτε, βρίσκεται υπό περιορισμό κατ’ οίκον στην κατοικία ενός φίλου του, σε απόσταση 200 χλμ. έξω από το Λονδίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης