Τους κατοίκους της Αϊτής κάλεσε ανώτατος αξιωματούχος του ΟΗΕ να παραδώσουν στις Αρχές τους χιλιάδες εγκληματίες που απέδρασαν από τις φυλακές, μετά τον καταστροφικό σεισμό, πριν αυτοί αρχίσουν να δημιουργούν σοβαρά προβλήματα.

Σύμφωνα με τις Αρχές της Αϊτής, περίπου 5.000 κρατούμενοι απέδρασαν από τις κρατικές φυλακές και άλλα σωφρονιστικά ιδρύματα, καθώς από τον σεισμό της 12ης Ιανουαρίου κατέρρευσαν εκατοντάδες κτίρια στο Πορτ-ο-Πρενς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι περισσότεροι από τους 3.000 δραπέτες εκτιμάται ότι κυκλοφορούν ελεύθεροι και πολλοί έχουν καταφύγει στην παραλιακή παραγκούπολη Σιτέ Σολέιγ.

Ο επικεφαλής της ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ στην Αϊτή δήλωσε πως «γενικά η κατάσταση της ασφάλειας στη χώρα είναι σταθερή», κάλεσε όμως τους πολίτες να καταγγείλουν τους εγκληματίες. «Βρίσκονται στους δρόμους. Γνωρίζουμε πως αναδιοργανώνονται. Πρέπει να τους βρούμε, πριν δραστηριοποιηθούν», τόνισε ο αξιωματούχος.

Χιλιάδες κυανόκρανοι βρίσκονται στην Αϊτή από το 2004, για να βοηθήσουν την αστυνομία στα θέματα ασφάλειας. Μετά τον σεισμό, δε, έφτασαν στη χώρα πολλοί Αμερικανοί στρατιώτες, για να συμβάλουν στο έργο τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης