Ο βετεράνος Ινδός ηθοποιός που κυριάρχησε για περισσότερες από έξι δεκαετίες στο Bollywood, ο Pran Krishan Sikand, γνωστός στον κόσμο απλά ως «Pran», πέθανε σήμερα στην Βομβάη και στην ηλικία των 93 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έγινε γνωστός από τον ρόλο του ως κακοποιού σε ταινίες Χίντι, ο οποίος του χάρισε μια δημοφιλία που μέχρι σήμερα δεν έχει γνωρίσει κανείς στις Ινδίες.

Από το 1960 μέχρι και το 1980, δεν έλειψε από σχεδόν καμία μεγάλη παραγωγή του Bollywood, ενώ η προσωπική του προθήκη ήταν γεμάτη από τις σημαντικότερες διακρίσεις και βραβεία, όπως το βραβείο Dadasaheb Phalke.

Ο Pran ήρθε από στην Βομβάη από το Πακιστάν και η καριέρα του ξεκίνησε όταν γνωρίστηκε τυχαία με ένα σεναριογράφο που του χάρισε τον πρώτο του ρόλο το 1940.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον κινηματογράφο εδραιώθηκε με τον χαρακτήρα του κακοποιού, που ωστόσο κατάφερνε να ταυτίζεται με τον θεατή, σε αντίθεση με αυτό που συνέβαινε στον αμερικανικό κινηματογράφο. Μέχρι το τέλος της καριέρας του έπαιξε σε περισσότερες από 350 ταινίες, στις οποίες, αξίζει να σημειωθεί, πάντα ως πρωταγωνιστής.

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης