Η 17χρονη Nτζενέτ Αμπντουραχμάνοβα από το Νταγκεστάν ήταν η μία από τις δύο γυναίκες καμικάζι, που ευθύνονται για τις δύο επιθέσεις αυτοκτονίας στο Μετρό της Μόσχας, σύμφωνα με την Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή της Ρωσίας.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Αντιτρομοκρατική αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Η Nτζενέτ Αμπντουραχμάνοβα είναι η γυναίκα καμικάζι που ενεργοποίησε τον εκρηκτικό μηχανισμό στον σταθμό Παρκ Κουλτούρι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νεαρή γυναίκα, που είναι γνωστή με το όνομα Αμπντουλαΐεβα, γεννήθηκε το 1992 και ζούσε στο Χασαβιούρτ, στο Δυτικό Νταγκεστάν, σύμφωνα με την επιτροπή.

Ο ρωσικός Τύπος είχε αναφέρει νωρίτερα, σήμερα, ότι η Αμπντουραχμάνοβα, χήρα του αντάρτη του Βόρειου Καυκάσου, Ουμαλάτ Μαγκομέντοφ, που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης των ρωσικών δυνάμεων στις 31 Δεκεμβρίου, είχε αναγνωριστεί ως μία από τις δύο γυναίκες καμικάζι.

Επίσης, δόθηκαν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των προσώπων των δύο γυναικών-καμικάζι, όπως αυτές βρέθηκαν μετά από τις εκρήξεις που προκάλεσαν τον θάνατο συνολικά 40 ανθρώπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Video αποκαλύπτει τη μία καμικάζι στο Μετρό της Μόσχας, 2 Απριλίου 2010, 10:38

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης