Συγκλονίζει η υπόθεση ενός 17χρονου Ιταλού, ο οποίος αυτοκτόνησε με το όπλο του πατέρα του, λίγες ημέρες μετά την εγγραφή του σε ομάδα στο Facebook με τίτλο «τι θα έλεγες να θέσουμε τέρμα στη ζωή μας;».

O 17χρονος Λεονάρντο ζούσε με την οικογένειά του στο χωριό Λεβάντα, της περιφέρειας Βένετο. Ήταν συνεσταλμένος και από τους καλύτερους μαθητές του τεχνικού λυκείου της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Λεονάρντο είχε εγγραφεί στη συγκεκριμένη ομάδα στις 29 Ιανουαρίου. Χθες, μετά το σχολείο, έγραψε ένα σύντομο γράμμα στους γονείς του, με το οποίο τους ζητούσε να μην νιώσουν ενοχές και, ως μόνη εξήγηση, ανέφερε ότι «δεν μπορούσε να υποφέρει άλλο τη ζωή του».

Ο 17χρονος χρησιμοποίησε την κυνηγετική καραμπίνα του πατέρα του, ο οποίος, όταν επέστρεψε από τη δουλειά τον βρήκε νεκρό, μέσα σε λουτρό αίματος.

Κατά την προσχώρησή του στην ομάδα «τι θα έλεγες να θέσουμε τέρμα στη ζωή μας», ο Λεονάρντο είχε γράψει στο Facebook: «Στόχος μου είναι να ενώσω όλους εκείνους που, όπως και εγώ, έχουν πάθος για τα όπλα και το κυνήγι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αφορμή αυτό το τραγικό περιστατικό, ανοίγει πάλι στην Ιταλία η συζήτηση σχετικά με τον ρόλο και τη χρήση των νέων τεχνολογιών, την ανάγκη αυστηρότερων ελέγχων, αλλά και το κατά πόσο οι νέες τεχνολογίες έχουν αντικαταστήσει, σε κάποιες περιπτώσεις, τον στοιχειώδη οικογενειακό διάλογο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης