Έφτασε πριν από λίγες ώρες στη γενέτειρά του, στο Ανατολικό Ακρωτήρι της Νότιας Αφρικής, η σορός του Νέλσον Μαντέλα.

Το αεροσκάφος τύπου C-130 Hercules που τη μετέφερε προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Μτάθα ύστερα από σχεδόν δύο ώρες αφότου αναχώρησε από το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Πρετόρια και θα μεταφερθεί στο χωριό Κούνου του Μαντέλα. Η κηδεία του Νέλσον Μαντέλα θα πραγματοποιηθεί αύριο και σε αυτήν αναμένεται να παρευρεθούν περίπου 5.000 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ο πρίγκιπας της Βρετανίας Ουίλιαμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η χήρα του Μαντέλα Γκράσα Μασέλ, η πρώην σύζυγός του Ουίνι Μαντέλα και αξιωματούχοι θα ακολουθήσουν την νεκρώσιμη πομπή προς το Κούνου, το οποίο απέχει 30 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο. Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κατά μήκος της διαδρομής απ’ όπου θα περάσει η πομπή.

Την ίδια ώρα, ο Νοτιοαφρικανός πρώην αρχιεπίσκοπος Ντέσμοντ Τούτου δήλωσε σήμερα ότι «θα επιθυμούσε πολύ να παραστεί στην κηδεία του Μαντέλα», αλλά δεν θέλησε να πάει γιατί δεν έλαβε πρόσκληση, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων SAPA. «Όσο κι αν ήθελα να παραστώ στην τελετή για να αποχαιρετίσω κάποιον που αγαπούσα και τιμούσα, θα ήταν ασέβεια… να εμφανιστώ απρόσκλητος σε μια ιδιωτική, οικογενειακή τελετή» φέρεται να αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Τούτου.

Πάντως, ο προεδρικός εκπρόσωπος Μακ Μαχαράζ δήλωσε ότι (ο Τούτου) βρίσκεται «σίγουρα» στη λίστα των προσκεκλημένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Μεταφέρεται αεροπορικώς στη γενέτειρά του η σορός του Μαντέλα

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης