Έφτασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 7 Απριλίου 2011, 05:02
Έφτασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Το ρωσικό διαστημόπλοιο Soyuz συνδέθηκε με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στις 23.00 το βράδυ, τοπική ώρα Ελλάδος, δύο ημέρες μετά την εκτόξευσή του από το διαστημικό κέντρο του Μπαϊκονούρ, στο Καζακστάν, ανακοίνωσε η Ρωσική Υπηρεσία Διαστήματος, τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.Δείτε το video με τη σύνδεση του Soyuz...

Το «Gagarin» μετέφερε τους Ρώσους κοσμοναύτες Andrey Borisenko και Alexander Samokutyaev καθώς και τον Αμερικανό Ron Garan, οι οποίοι και θα παραμείνουν εκεί μέχρι τον Σεπτέμβριο. Στους χώρους του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού βρίσκονται ήδη ο Ρώσος διοικητής του Σταθμού, Dmitry Kondratyev, ο Αμερικανός Cady Coleman και ο Ιταλός Paolo Nespoli.

Δείτε το video με την εκτόξευση του Soyuz...

H ονομασία του διαστημοπλοίου αποτελεί φόρο τιμής στον Ρώσο κοσμοναύτη, Yuri Gagarin, του πρώτου ανθρώπου που ταξίδεψε στο διάστημα πριν 50 χρόνια, στις 12 Απριλίου του 1961. Τότε βρισκόταν μέσα σε ένα διαστημόπλοιο τύπου Vostok και αφού πραγματοποίησε μία πλήρη περιστροφή γύρω από τη Γη, επέστρεψε στην ατμόσφαιρα όπου και εγκατέλειψε το σκάφος με τη χρήση αλεξίπτωτου.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 7 Απριλίου 2011, 05:20