Στο Κάιρο έφθασε ο Aιγύπτιος Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, πρώην επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, ο οποίος δήλωσε έτοιμος να ηγηθεί της αλλαγής του καθεστώτος του Αιγύπτιου προέδρου, Χόσνι Μουμπάρακ.

Από την πλευρά της, η «Μουσουλμανική Αδελφότητα», βασικό κίνημα της αντιπολίτευσης, ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στις διαδηλώσεις «οργής», που είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν σήμερα μετά την προσευχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής, η «Μουσουλμανική Αδελφότητα» άφηνε τα μέλη της να αποφασίζουν μόνα τους αν θα συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις ή όχι. Τουλάχιστον 20 μέλη της οργάνωσης συνελήφθησαν χθες τη νύχτα, ανάμεσά τους πέντε πρώην βουλευτές και πέντε μέλη του πολιτικού γραφείου της «Μουσουλμανικής Αδελφότητας», όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δικηγόρος της οργάνωσης, Αμπντελμονέιμ Αμπντέλ Μάκσουντ.

Μάλιστα, την Πέμπτη, το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας προειδοποίησε ότι θα λάβει «αποφασιστικά μέτρα» κατά των διαδηλωτών, την ώρα που το φλέγον ερώτημα είναι το πόσο θα αντέξει ακόμη το καθεστώς Μουμπάρακ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης