Έφτιαξαν γέφυρα από πλαστικά μπουκάλια στη Ρουμανία

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014, 14:51
Έφτιαξαν γέφυρα από πλαστικά μπουκάλια στη Ρουμανία
Με κεντρικό μήνυμα «τα πλαστικά μπουκάλια δεν πρέπει να καταλήγουν στο νερό» η περιβαλλοντική οργάνωση EcoStuff Romania μετέτρεψε 104.502 από τα συγκεκριμένα προς απόρριψη αντικείμενα σε αυτοσχέδια γέφυρα στο κανάλι του ποταμού Μπέγκα, στην πόλη Τιμισοάρα της δυτικής Ρουμανίας.

«Επιθυμούμε να υπάρξει περισσότερη ευαισθητοποίηση για τις τεράστιες ποσότητες απορριμμάτων που πετιούνται καθημερινά στα ποτάμια και στους ωκεανούς σε όλο τον κόσμο» δήλωσε ο πρόεδρος της EcoStuff Ράντου Ρούσου, σύμφωνα με το βαλκανικό ερευνητικό δίκτυο BIRN.

«Θέλουμε να αναγνωριστούμε από το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη γέφυρα που δημιουργήθηκε ποτέ από πλαστικά μπουκάλια» υπογράμμισε.

Περισσότεροι από 500 εθελοντές εργάστηκαν επί δύο εβδομάδες για να «στήσουν» την προσωρινή γέφυρα συλλέγοντας πλαστικά μπουκάλια και συνδέοντας τα με σύρμα.

Στο κάτω μέρος της γέφυρας τοποθετήθηκαν ξύλινες σανίδες, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να περπατούν, αλλά γυναίκες που φορούν παπούτσια με τακούνια και ασυνόδευτα παιδιά δεν επιτρέπονται.

Η γέφυρα έχει σκάλες, κιγκλιδώματα, φωτίζεται τη νύχτα, και τις επόμενες δύο εβδομάδες στην περιοχή θα διοργανωθούν συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014, 15:26