Εγκαινιάστηκε η μεγαλύτερη σε έκταση θαλάσσια γέφυρα του κόσμου

Εγκαινιάστηκε η μεγαλύτερη σε έκταση θαλάσσια γέφυρα του κόσμου
Τα εγκαίνια της μακρύτερης θαλάσσιας γέφυρας του κόσμου έγιναν τη Δευτέρα, εννέα χρόνια μετά την έναρξη της κατασκευής της.

Πρόκειται για μια γέφυρα μήκους 55 χιλιομέτρων που συνδέει το Χονγκ Κονγκ με το Τζουχάι και το Μακάο (HKZM), ένα γιγαντιαίο έργο, το οποίο κατασκευάστηκε πάνω από το νερό στο Δέλτα του ποταμού Περλ στη νότια Κίνα. Το κόστος κατασκευής ανήλθε περίπου στα 20 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το BBC.


Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ παρευρέθη στην τελετή των εγκαινίων που πραγματοποιήθηκε στο Τζουχάι μαζί με τους κυβερνήτες του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η γέφυρα θα παραδοθεί στην κυκλοφορία την Τετάρτη.

Η γέφυρα, η οποία θα περιορίσει τη διάρκεια της διαδρομής από το Τζουχάι στο Χονγκ Κονγκ από τρεις ώρες σε μόλις 30 λεπτά, αποτελεί ένα κολοσσιαίο δημιούργημα. Η ποσότητα του χάλυβα από τον οποίο είναι κατασκευασμένη αρκεί για την ανέγερση 60 πύργων του Άιφελ, ενώ το τσιμέντο που έχει χρησιμοποιηθεί φθάνει για να οικοδομηθούν 22 ουρανοξύστες Chrysler. Η νέα γέφυρα μπορεί να αντέξει σεισμούς μεγέθους 8 βαθμών και σούπερ τυφώνες, ενώ έχει χτιστεί για να αντέξει έναν αιώνα λειτουργίας.
Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018, 11:54