Έγκυος και 13 χρόνων η Ινδή που βιάστηκε ομαδικά και πυρπολήθηκε

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2014, 16:12
Έγκυος και 13 χρόνων η Ινδή που βιάστηκε ομαδικά και πυρπολήθηκε
Η Ινδή που βιάστηκε ομαδικά δύο φορές και πυρπολήθηκε από τους δράστες στην πόλη Κολκάτα (πρώην Καλκούτα) της Ινδίας τον Οκτώβριο ήταν 13 ετών και έγκυος όταν πέθανε, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Hindustan Times».

Η αστυνομία είχε αρχικά αναφέρει ότι η μικρή αυτοπυρπολήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου εν μέσω απειλών από τους βιαστές της, αλλά την Τρίτη απήγγειλε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εναντίον δύο ανδρών, τους οποίους η κοπέλα κατηγόρησε λίγο πριν πεθάνει ότι της έβαλαν φωτιά.

Η νεαρή Ινδή υπέκυψε στα τραύματά της την Τρίτη στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με στοιχεία από το σχολείο της μικρής στην περιοχή Σαμαστιπούρ της επαρχίας Μπιχάρ, η κοπέλα είχε γεννηθεί στις 5 Φεβρουαρίου του 2001, συνεπώς όταν τη βίασαν ήταν 12 ετών και εννέα μηνών και όχι 16 χρόνων, όπως είχε αρχικά γραφεί.

Η νεκροτομή που έγινε στο άτυχο κορίτσι έδειξε ότι ήταν έγκυος, αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, το οποίο επικαλείται την αστυνομία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το έμβρυο εστάλη σε εργαστήριο της ιατροδικαστικής υπηρεσίας για ταυτοποίηση DNA, ενώ ελήφθησαν δείγματα αίματος από τους κατηγορουμένους. Για την τραγική αυτήν υπόθεση έχουν συλληφθεί έξι άνδρες.

Φίλος της οικογένειας του θύματος δήλωσε ότι η κοπέλα και η μητέρα της ζούσαν σε ένα χωριό της επαρχίας Μπιχάρ, ενώ ο πατέρας και ο παππούς της εργάζονταν στα περίχωρα της Κολκάτα. Η μικρή και η μητέρα της ταξίδευαν συχνά από το χωριό τους στην Κολκάτα.

Ο θάνατος του κοριτσιού προκάλεσε διαμαρτυρίες στην Κολκάτα και το Νέο Δελχί.

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι, εάν η αστυνομία είχε ενεργήσει άμεσα εναντίον των εγκληματιών, τα τραγικά γεγονότα που ακολούθησαν θα μπορούσαν να έχουν αποτραπεί και η ζωή του κοριτσιού να έχει σωθεί» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Ένωση Γυναικών της Ινδίας.

Διαβάστε επίσης:

Διαδήλωση για έφηβη που βιάστηκε και αυτοπυρπολήθηκε

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2014, 17:08