Αναβρασμό και οργή έχει προκαλέσει στους Παλαιστινίους στη Λωρίδα της Γάζας η εν ψυχρώ δολοφονία από Αιγύπτιους στρατιώτες ενός νεαρού άνδρα, ο οποίος βρέθηκε κολυμπώντας στην αιγυπτιακή πλευρά της Ράφα, ανάμεσα στη Γάζα και στο Σινά.

Σε βίντεο που έχει διαρρεύσει στο διαδίκτυο, φαίνεται ο Παλαιστίνιος να περνά ενώ βρίσκεται μέσα στο νερό στην αιγυπτιακή πλευρά της Ράφα. Κάνει μερικά βήματα όταν δέχεται τα πυρά των Αιγυπτίων στρατιωτών. Στην ακτή φαίνεται ένας άλλος άνδρας να φωνάζει και να κάνει νοήματα στους στρατιώτες δείχνοντας τους ότι ο άνδρας μέσα στο νερό δεν είναι καλά. Ο Παλαιστίνιος δέχεται πυρά και βουτά στο νερό για να τα αποφύγει αλλά μάταια. Μετά από λίγο φαίνεται το σώμα του άψυχο να επιπλέει στο νερό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσοχή: Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Το θύμα είναι ο Ισάκ Χαλίλ Χασσάν, 28 ετών από την Γάζα, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του Αλ Τζαζίρα έφερε ψυχικές και πνευματικές διαταραχές.

Πολλοί σκιτσογράφοι συγκλονίστηκαν από τον θάνατο του άνδρα από τη Γάζα: σε ένα σκίτσο εικονίζονται δύο χέρια βαμμένα με αίμα ενώ κάνουν χειραψία, το ένα είναι καλυμμένο με την ισραηλινή σημαία και το άλλο με την αιγυπτιακή σημαία και μεταξύ των δακτύλων βρίσκεται ένας Παλαιστίνιος που ψυχορραγεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Κυριακή δεκάδες κάτοικοι της Γάζας διαδήλωσαν κρατώντας πανό με το σύνθημα «Γιατί τον σκότωσαν;». Το πλήθος ζητούσε από τις αρχές η σορός του νεαρού άνδρα να παραδοθεί στους συγγενείς του, μετέδωσε φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης