Αιγυπτιακή απάντηση στις εκτελέσεις

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015, 11:43


Στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Χαλιφάτου ενεπλάκη η Αίγυπτος, η οποία είχε προαναγγείλει αντίποινα, μετά τον ομαδικό αποκεφαλισμό 21 Αιγύπτιων Χριστιανών Κοπτών χθες σε ακτή της Μεσογείου.

Στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Χαλιφάτου ενεπλάκη η Αίγυπτος, η οποία είχε προαναγγείλει αντίποινα, μετά τον ομαδικό αποκεφαλισμό 21 Αιγύπτιων Χριστιανών Κοπτών χθες σε ακτή της ΜεσογείουΜαχητικά αεροσκάφη της Αιγύπτου έπληξαν στόχους του Ισλαμικού Χαλιφάτου στη θέση Ντέρνα της ανατολικής Λιβύης, λίγες μόλις ώρες μετά το βίντεο με τους αποκεφαλισμούς που ανήρτησε το Ισλαμικό Χαλιφάτο στο Διαδίκτυο.

Σε ανακοίνωσή του στη δημόσια τηλεόραση, ο αιγυπτιακός στρατός ανέφερε ότι πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή σήμερα τα ξημερώματα κι ότι μεταξύ των στόχων που επλήγησαν ήταν χώροι εκπαίδευσης του ISIS και χώροι αποθήκευσης όπλων κατά μήκος των αιγυπτιακών συνόρων στη Λιβύη, όπου δρουν οι τζιχαντιστές.

Ο πρόεδρος της χώρας Αμπντελφατάχ αλ-Σίσι συγκάλεσε χθες το βράδυ σε έκτακτη συνεδρίαση το συμβούλιο ασφαλείας και δεσμεύτηκε ότι «θα τιμωρήσει τους δολοφόνους» με τον «κατάλληλο» τρόπο.

Παγκόσμιο αποτροπιασμός

Στο βίντεο που ανήρτησε το Ισλαμικό Xαλιφάτο στο διαδίκτυο την Κυριακή, εμφανίζονται τζιχαντιστές να οδηγούν στην ακτή 21 Αιγύπτιους Κόπτες χριστιανούς και να τους σφάζουν σαν αρνιά, ενώ η θάλασσα να βάφεται κόκκινη από το αίμα των θυμάτων.

Το βίντεο, με τον ομαδικό αποκεφαλισμό των Κοπτών, έχει τίτλο: «Ένα μήνυμα υπογεγραμμένο με αίμα προς το έθνος του Σταυρού».

Προσοχή! Το βίντεο περιέχει πολύ σκληρές εικόνες!


Η νέα σφαγή προκάλεσε παγκόσμιο αποτροπιασμό με τις κυβερνήσεις χωρών να εκδίδουν σχετικές ανακοινώσεις καταδικάζοντας την αιματηρή πράξη.

Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε την «αποτρόπαια και άνανδρη δολοφονία» των 21 Αιγυπτίων στη Λιβύη και προέτρεψε για την ανεύρεση πολιτικής λύσης στις συγκρούσεις που μαστίζουν τη χώρα.
«Η απρόκλητη δολοφονία αθώων είναι η πιο πρόσφατη από τις πολλές μοχθηρές πράξεις που διαπράττονται από τρομοκράτες που συνδέονται με το ΙΚ κατά ανθρώπων της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας δεκάδων Αιγυπτίων στρατιωτών στο Σινά και η οποία ωθεί την περαιτέρω την συσπείρωση της διεθνούς κοινότητας κατά του ΙΚ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ καταδίκασε σήμερα την «άγρια» δολοφονία των 21 Αιγυπτίων Χριστιανών από το Ισλαμικό Χαλιφάτο στη Λιβύη και δήλωσε ότι η Γαλλία και οι σύμμαχοί της είναι αποφασισμένοι να πατάξουν τους τζιχαντιστές.

Σε ανακοίνωσή του το ελληνικό ΥΠΕΞ αναφέρει τα εξής:
«Η στυγερή δολοφονία 21 Αιγυπτίων Χριστιανών, στη Λιβύη, από ακραία ισλαμική οργάνωση που συνδέεται με την οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος» αποτελεί μία ακόμα απόδειξη της βαρβαρότητας και της φρίκης που πρεσβεύει η τρομοκρατική αυτή ομάδα και σαφή εκδήλωση των προθέσεων των υποστηρικτών της στη Λιβύη για την εγκαθίδρυση ενός απολυταρχικού, φανατικού και μισαλλόδοξου τζιχαντιστικού καθεστώτος.

Καταδικάζουμε έντονα την αποκρουστική και απάνθρωπη αυτή θηριωδία και εκφράζουμε την μεγάλη ανησυχία μας για τις κλιμακούμενες διώξεις κατά των Χριστιανών αλλά και όλων των άλλων θρησκευτικών κοινοτήτων της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής που υφίστανται τις συνέπειες της τρομοκρατίας, του παραλογισμού και της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων και διαβεβαιώνουμε όλες τις Κυβερνήσεις και τους λαούς της περιοχής ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα τους ως σταθερός υποστηρικτής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θρησκευτικών ελευθεριών, όπου αυτά απειλούνται.

Υπό το φως όλων των πρόσφατων τραγικών περιστατικών και της κλιμακούμενης θρησκευτικής μισαλλοδοξίας, η υλοποίηση της ελληνικής πρωτοβουλίας για την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής, η οποία παρουσιάστηκε κατά το πρόσφατο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες (09.02.2015) από τον Υπουργό Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, και υποστηρίζεται και από την Κυπριακή Δημοκρατία, καθίσταται πλέον επίκαιρη από ποτέ».Διαβάστε επίσης:

Οι τζιχαντιστές έσφαξαν 21 Αιγύπτιους χριστιανούς

Καταδικάζουν οι σουνίτες του Αλ-Αζχαρ τους αποκεφαλισμούς

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015, 11:51